嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

之前我喺度講過我架capella搖下搖下好似就嚟想散,個開/關制早排已經壞咗,點知早兩日行行下個轆跌埋出嚟 好彩當時我抱住個女,講真,架車喺亞女出世之前買,用咗只不過半年,用咗冇幾耐巳經覺得唔好用,佢話0歲可以用可以瞓平,根本都唔得,所以開頭我多數揹住亞女,佢又話可以單手收車,但係其實比較困難!之後我打去佢間廠重火都嚟埋,有條亞叔聽,我就話咗個情形比佢聽,佢就話"一定係比電梯夾到跌出嚟"我話比佢聽唔係,佢就話冇可能,一定係,我都費是彩佢,之後我問佢有冇保養,佢話"有冇保養都要比錢架啦"嘩,我直頭想講粗言穢語,之後佢話$25我先唔同佢嘈,中途已經嘈咗兩句,最後佢話車背有佢廠個地址,我同我老公都揾唔到,問佢地址究竟喺邊,佢真係勁,竟然話"個車背一定有,你自己塭下啦",我真係嬲到個心忍唔住講xyz!!!各位,我發洩咗出嚟,舒服晒,希望各位mama想買呢個牌子嘅bb車前真係要諗清楚!

複式洋房

原文章由 JOEYJOKY 於 08-7-27 03:12 發表
係呀 !!! 我都應為呢架BB車唔好用 !! 請問你係咪用細車 ( 雙向 ) 嗰架呢 ? 我就係買左呢架 !!! 但BB現在6個月大. 平躺時好似躺得好辛苦咁. 因為淌左落出. 背板好似冇力咁. 唔知你有冇咁的情況呢 ? 聽你咁講, 我 ...

係呀,我嗰架係細車,冇錯,亞b瞓平嘅時候係唔舒服架,因為唔可以平瞓,佢個sit位中間好似有個凹位,搞到佢好似"扇"咗落去,所以我用枕頭"long"起佢下半身!我喺永安買架,個sales話可以平瞓同單手收車,我當時冇試點單手收車呀,因為差唔生先去買,個sales就試比我睇,我諗住都ok吖,價錢又平所以......唉,可能我唔好彩啩

複式洋房

複式洋房

我諗我用架車都唔算粗架,我個女得半歲,頭兩個都冇點用過,之後都係去附近嘅商場,我特登行遠d揾條唔使上落樓梯嘅路,d袋我自己咩番,我老公掛d重嘢上去都比我鬧架!
JOEYJOKY:請問你買嗰架chicco大約幾多錢呀,我都諗緊買過架,因為亞b都係好似你bb一樣唔鐘意坐呢架,同埋亞b坐咗上去好似好迫,隻腳仔巳經凸咗出去!同埋我老公都可能會反對,等我八下邊度有得trade咗架車先!

複式洋房

原文章由 十月變形記 於 08-7-28 14:37 發表
我個仔用大車, 部車用咗1年, bb未出世已經買咗, 我同老公都好滿意.

其實買bb車真係要考慮好多嘢, 細車係咪即係可以摺2摺(收埋d碌係中間)嗰部? 如果係, 咁無論咩牌子都唔係咁啱bb瞓, 因為中間實唔夠力托住bb重量. ...

係吖,就係嗰部,初初就係貪佢呢個價錢仲可以摺到o甘細,學GION話齋買嗰時真係要試清楚,至於話可以瞓平就真係...同埋個背板真係唔夠力,亞b斜斜地坐嗰時佢個人係凹咗落去,但係睇咗各位mama嘅意見,大車應該冇呢d問題!

複式洋房

當初都有諗過架大車,但係我想買架細細地方便自己出街用,同埋買嗰時冇諗過佢背板會唔夠硬淨,搞到買錯嘢之外搞到bb出親街坐車都唔肯瞓!

複式洋房

原文章由 JOEYJOKY 於 08-7-29 01:39 發表

我都好似你咁諗. 所以咪出左事, 買左架癈車. 阿B都唔肯坐, 同訓, 所以我現在BB 7個月大, 返而換左架大車. 搞到老公應為我浪費D錢, 但男人永遠都唔明白. BB條腰骨好重要架 !!!希望我今次真係冇買錯車車啦 !!!

...

唔該晒,等我去LOOK LOOK先,最後兩天,但係你架車喺邊度買?吉之島有嗎?

複式洋房

thx!

首頁

尾頁

跳至