自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

其實係個女同事既pk老公攔賭, 比左我同事d資料大耳x, 佢個pk老公想佢老婆幫佢咩數 ........ d 死人大耳x不停打電話來公司真係好煩呀又講埋d唔好既野..........請問有冇人知我地做同事既應該點做呀(聽左個電話話冇佢地要搵既人比佢地炳到飛起) ....... 我同事之前幫佢老公還左好多錢架啦, 上年又生左個bb佢真係好慘呀..

別墅

原帖由 kc_01k 於 09-5-11 12:23 發表

你同事好慘, 咩尊嚴都比佢個老公丟晒.

係呀, 佢真係好慘呀, 佢哭左好多次求佢老公改過但係佢老公次次話最後一次但其實好快又有另一次.....唉

別墅

原帖由 rilley 於 09-5-11 12:25 發表
用公司名義報警備案先,
最怕D大耳窿踩上你公司或者等你同事放工....

我就係怕佢地D大耳窿踩上公司....

別墅

原帖由 Ros 於 09-5-11 12:26 發表
公司有無報警?女同事與丈夫現在是甚麼關係?他們同住嗎?

公司有無報警 ?....無報警
女同事與丈夫現在是甚麼關係 ?.... 我估個女既剩係好嬲個男既, 其實我暗示過佢盡快離婚要為自己同個b 打算, 但佢都係決定唔到應該點做, 上年先生個b佢話完先想生左個b希望佢老公會為個b改過...但最後都係咁
他們同住嗎? ...... 同

別墅

原帖由 CML2006 於 09-5-11 12:35 發表
我係你個女同事就即刻離婚! 有個爛賭老公喺身邊唔會有將來!

純粹做咗資詢人係唔洗揹數.

打去電話公司話有人騷擾.

如果有恐嚇成份, 可以去報警或備案.

可以ge話, 叫你同事同老闆講返件事.

Good Luck!

...

老闆&同事大家都知架啦 , 我地公司係細公司大家關係好好認識左好多年, 其實佢同未嫁時佢個pk 老公夠胆死欠人錢冇錢還打來公司同我老闆惜, 仲叫我老闆千萬不要比我同事知...到最後當然比同事發現左啦, 跟住我同事即刻自己幫條pk還左比我老闆......
大家都知道佢既苦況...... 但佢唔開心

別墅

原帖由 CML2006 於 09-5-11 12:49 發表
試吓揾社工傾... 轉介個老公去 join 戒賭中心之類...

唔好意思, 我唔應該鼓勵人離婚, 但我身邊有太多呢類爛賭/大洗 ge 老公, 爭落周身債, 搞到屋企人包括我c6都比追數公司騷擾咗一段好長ge時間...

**

...

我知佢地去過戒賭中心架啦 .... 但冇咩幫助喎
大佬緊係冇幫助啦個男既都冇心改,神仙都幫你唔到啦

別墅

原帖由 catjeffcat 於 09-5-11 12:59 發表

重點黎啦.... 佢呢 D 咁的人真係要等到家破人亡佢先會醒覺.... 只要你同事一日幫佢還錢, 佢就一日都仲會去賭.

同事決定離婚啦, 但昨晚唔敢直接同佢老公講 只係話想搬返呀媽到住因為現在好唔開心好大壓力, 但佢老公都唔比

別墅

原帖由 Ros 於 09-5-12 11:40 發表
搬定咗先講離婚。為咗小朋友,她真係要意志堅定,賭仔好多無得救

原先就係想搬定咗先講離婚, 但現話返呀媽到都唔比o
我叫同事這個星期六試下走唔走到
Ros , 你同我想法一至, 我今朝同同事講你真係要意志堅決呀, 好多謝你pm我 many thaks

首頁

尾頁

跳至