時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

LeoChung_FB 發表於 19-10-6 01:09
見好多BK網民都係藍絲,唔知你D仔女點睇?照計好似我呢D年青人大多數都係黃絲,我相信你嘅仔女知道你地日日 ...
Leo 仔, 香港好多人架,有分析力嘅年青人都好多。 唔好當自己係全世界。

伯爵府

LeoChung_FB 發表於 19-10-6 01:12
回覆 LeoChung_FB 的帖子

冇得編輯嘅
你想改咩啫,EE 教你改

伯爵府

LeoChung_FB 發表於 19-10-6 01:16
回覆 siulili 的帖子

我學校星期五嗰日有一半人都戴口罩(包括我)反抗禁蒙面法,證明有一半或以上嘅年青人 ...
Leo 仔, 聽其他EE講你讀Band 3學校,有幾人愛讀書? 有罷課當然努力參與,唔使上堂又可大吵大鬧, have fun, why not

快d努力搵間band 1轉樀啦,有時間增值自己最實際。

伯爵府

timtong 發表於 19-10-6 01:18
死性不改好難改
BK 好有愛架,教下Leo 仔啦。 小朋友總會做錯事,佢肯聽我地就教下佢啦。

伯爵府

LeoChung_FB 發表於 19-10-6 01:22
回覆 siulili 的帖子

就係多分析能力嘅年青人,所以年青藍絲好少
係? 我仔話佢黃同學原來唔睇內容就周圍forward假消息, 俾人寸到飛起喎

黃人格言似乎係 不要問 不分析 只要信 再傳開。

老實講,我仔好少黃同學,而且藍同學好有品,黃同學post黃材料,一般無人會出聲,有佢沉。 只是昨天後,有人又傳老作消息才開始有人出聲。

全校只有好少高年級學生戴口罩,就算佢班黃同學都只是思想黃,行為係正常嘅。 呢d咪band 1和band 3學校嘅分別囉。 黃都要上堂聽書架,真係放棄學業搞革命? 咪儍仔啦! EE無呃你架。

伯爵府

Chiusiuwa 發表於 19-10-6 01:40
我女間学校band 1 A, 唔勤力讀書會留班㗎,所以很少黃同學,連玩人鏈都係全校得幾個。
...
事實咪就係唔讀書嘅就去搞文盲革命,難得有個band 1仔出事可大造文章,可惜18歲嘅中五生唔知重讀過幾年呢?

其他果d 學生無人講係讀咩學校架喎,奇怪。

伯爵府

LeoChung_FB 發表於 19-10-6 01:56
攪革命唔代表放棄讀書!兩者可以兼顧!
罷課喎,如何兼顧? 我仔一早瞓左覺,你就係度做文宣,上課有精神聽書? 生活係習慣,唔好同我講明天放假。

咁又係, band 1和 band 3要求都好大分別。

伯爵府

LeoChung_FB 發表於 19-10-6 02:21
基本上我都唔會幫襯呢D店舖,大把選擇一定要選擇佢地?
見到示威者打爛美心、360、吉野家我覺得好正 :exci ...
你心地咁差架。 雖然我都唔鐘意美心,但唔會覺得開心囉。

咁我地話睇到差人捉曱甴好開心你會點? 做人要有同理心啊。 被邪惡入侵左就成魔架啦~ 仲話自己有分析力

伯爵府

LeoChung_FB 發表於 19-10-6 02:19
咁年青人有氣有力,唔通叫個老人家上前線?唔好再將政府嘅唔合理變成合理
...
你都唔好再將暴徒嘅唔合理變成合理。 用下你話你有嘅分析力啦!

再唔係我話白衣人覺得你地唔合理出嚟為民請命,咁你地又呱呱嘈? 又用下你有嘅分析力嚟分析下你自己講嘅嘢有無自打咀巴啦。

伯爵府

jessica0768 發表於 19-10-6 02:27
好野,果然係曱甴思維

點會香港人無損失?影響經濟,經濟差炒人,裁員,倒閉 ...
大部份曱甴仔未學supply chain

伯爵府

LeoChung_FB 發表於 19-10-6 02:36
你地不嬲都鬧示威者係曱甴,俾人拉就落井下石。我見唔到你去話佢地冇同理心囉!
香港示威者只係打爛野,冇 ...
你講多次曱甴無打人? 曱甴做過咩你比我清楚啦。 成日講大話你唔辛苦架咩?

你地打爛左好多人飯碗啦。

言論自由不一定要犯校規嘅,你地嘅言論自由惡到你地要乜就要乜,圍校長圍老師搞破壞。 呢d全部可開除學籍架。 用下分析力 睇下校規啦。 自命有分析力但唔用咪即係無。 仲要儍仔到去搞美心,美心大股東係怡和, 你咪搞囉,英國佬

我都要瞓啦,你早d瞓啦。 你唔係住cwb唔使迫巴士去抗爭咁幸福啩。

伯爵府

LeoChung_FB 發表於 19-10-6 11:07
你地都識講要尊重不同聲音,點解要起人底。我好似開槍警員有意圖殺人咩? ...
係囉,Leo 仔識諗啦。 識問 要專重唔同聲音,點解要起人底啦。 有進步

問下曱甴點解要起警察和家人底? 點解要起對話會不同聲音嘅女士們底? 仲要去人地公司圍人? 問完記住返嚟話俾EE知。

伯爵府

LeoChung_FB 發表於 19-10-6 11:13
我講我自己嘅經歷,其實警察真係唔係你想象中咁好。有一日,我叫D警察辭職,佢地就啤住我又串我,態度十分 ...
咁如果我叫你父母辭職,叫你退學你會點呢?

伯爵府

LeoChung_FB 發表於 19-10-6 14:12
仲有我唔係讀Band3學校
Leo 仔,乖, 你再唔俾心機讀書就band 2 校的band 3生架啦。 知道嗎?

首頁

尾頁

跳至