自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

乜天氣熱唔想出街係好唔正常架咩? 咁我都好唔正常喎。

睇左呢個TOPIC先知原來喜歡留在家個老公就會出去搵女人, 又會有好多女人覺得係個女人唔陪個老公去街, 係個女人唔啱,係個女人造成的。 我真係大開眼界。

我反而覺得夏天陀仔真係好辛苦,點解老公唔可以留係家中陪下個老婆休息下呢? 睇戲唔一定要去戲院,租DVD回家一齊睇都可以掛。

兩公婆的相處係相向架喎, 點解一定要老婆去就老公? 老公唔可以就老婆架咩? 仲要老婆大緊肚喎? 難度大家唔覺得咁熱要個大肚婆出去周圍滕真係好辛苦架咩? 行商場都還好,如去戶外真係攞命架。

sallyhuang  agree  發表於 11-6-8 10:16
為食熊  多謝你明白我...  發表於 11-6-7 20:44

伯爵府

為食熊 發表於 11-6-7 20:53
其實我上兩個禮拜已經email左佢, 講我感受, 佢有道歉同埋話自己自私, 甘呢兩個禮拜佢有改善, 就係無再一個 ...
樓主,其實你有左幾個月呀? 係咪真係腹大便便到完全唔想出街? 正如我頭先講,相處係相向的。 如果你老公真係覺得留係家中係好辛苦, 而你又真係唔想去街咁熱咁辛苦。 咁你都要學習下放下, 有得佢自已出去囉,你又好難要求佢個個星期都留係家中陪你架喎。 到你生左BB,要坐月果時,你估你老公會唔會咁定性留係家中陪你坐月呢? 我當然希望佢做得到啦。 但萬一佢真係忍唔住要出街,到時你的心情一定會勁壞,覺得佢留你和BB在家中, 佢自已出左去玩。
其實兩個人相處並唔係要去改變對方, 而係如何包容對方和自已的不同。

為食熊  我有左6個半月,個肚好大了,有時我都放佢自己出街,但都唔係辦法...  發表於 11-6-7 21:31

首頁

尾頁

跳至