自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

呢D好睇自已OK人習慣,我兄嫂有比我地架, 雖然我無EXPECTED, 但一向佢地都有比, 可能係因為我嫂果邊要比佢細佬, 咁無理由,女家要比弟妹而男家唔比掛。 但比大人的只係廿蚊 X 2, 算係意頭啫, 比小朋友果封會大少少。

但表弟妹果D, 結左婚的就唔會比架啦。 但我老公果邊, 有D表兄姐都比埋我同我老公,有D就無比架喎,反正比就照收,唔比都唔覺有咩問題囉。咁大個人, 都唔係貪果廿蚊封利是啦。

我未生小朋友之前, 結左婚都要比佢地D仔女架啦, 呢樣唔使問係咪呀?

但過年利是, 都係出心架啫。

伯爵府

我未收過我62 99一封新年利是喎,我對仔女才有! 但都唔奇怪。最奇怪係, 原來我老公同我姑9都未收過佢老豆老母的一封新年利是! 哈哈~~

所以我好平常心架,有又咁開心, 無又咁開心, 收多一封半封利是, 我又唔會發左達,都係一個意頭啫!

原帖由 小倩 於 10-1-7 16:02 發表
你係兄嫂都仲好, 話晒平輩~
我62係未有孫就封俾我哋2公婆, 有咗孫就得啲孫有

伯爵府

我未收過我62 99一封新年利是喎,我對仔女才有! 但都唔奇怪。最奇怪係, 原來我老公同我姑9都未收過佢老豆老母的一封新年利是! 哈哈~~

所以我好平常心架,有又咁開心, 無又咁開心, 收多一封半封利是, 我又唔會發左達,都係一個意頭啫!

原帖由 小倩 於 10-1-7 16:02 發表
你係兄嫂都仲好, 話晒平輩~
我62係未有孫就封俾我哋2公婆, 有咗孫就得啲孫有

首頁

尾頁

跳至