婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

報到,留位.....
第一,通知老公佢男家個邊搵你
第二,唔好出席全部男家活動
第三,保持心情開朗,好快中

好多理由唔去:
1,生病,好容易傳染
2,工作好忙,未能出席
3,爸媽家中有(喜)事,唔方便出現
4,99話自己係不"長"人,唔好累人了
5,好似有左(希望事實),要休息
6,老公話唔畀出,會令佢好無面,而且阿MI無話事權
7,我E+生活得好好,唔需要D姑姐出頭了
8,D傷心事,唔想重提,不如我有左時通知你
9,扮"留言信箱"<喂,係,我係阿MI,E+我唔得閑,請留言...>跟手CUT線
10.......諗緊

大宅

老公唔在香港,你都係搬返娘家住下,部下媽咪都好
仲有同D保安哥哥講聲,除左自己父母,其他人都唔好畀佢上樓,
好彩你身邊有咁多人幫你,你唔洗怕LA

大宅

長睇長有,佢地攪到你老公斷六親先開心......

wingman001  :GOOD:其實呢d人斷咗咪重好,佢地都無當佢地兩公婆係親人,只當銀行機  發表於 12-4-22 02:32

大宅

阿MI一於唔好理,你來緊好忙
1,忙工作,
2,忙止網教書
3,上網搵D生仔秘方
4,忙上網同我地吹水,講食譜

所以你無時間了,
你d時間已經畀左你老公,你爸媽同未來bb,
其他野等佢地三個男人傾吧....

大宅

如果佢地唔要同某人99一齊住的話,
最好都係送某人99入老人院,有人照顧又無錢過到人手;
如果以前畀開$8000家用+$12000租屋+$2000保險=$22000
用$22000搵間富豪老人院都有餘,

其實除左份保險要個廢細佬負責外,其他老人院支出未由自己跟番,
千萬唔好另外請工人同另外租屋,同有錢過手,
只會畀機會"底褲"同"廢人"多個免費工人同屋住,

全港老人院料庫

到時某人99知道苦肉計唔可行時,就會跟返d廢人一齊la

MANDY_LAI    發表於 12-5-12 21:49
蜆介鯪魚球    發表於 12-5-12 18:52
bebe12hk  講得啱  發表於 12-5-12 14:31
citty  好主意,  發表於 12-5-12 09:59

大宅

其實叫某人99入老人院係一種對策
如果真係幫佢租屋請工人未又係畀對廢柴同底褲用,
某人99一定唔會入老人院,不過等佢地知今時唔同以前
錢同工人一定唔會過佢手

仲有如果有錢,入d好富豪老人院都未常不是好事,24小時有人照顧,
佢唔入老人院,唔係唔養佢,係佢唔畀人養佢....

首頁

尾頁

跳至