時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

人哋話時代變咗,但我睇到香港人變咗,其他國家嘅人都無變到咁自私可怕

珍珠宮

cherrycwy 發表於 20-1-27 12:59
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200126/mobile/bkn-20200126221933372-0126_00822_001.html
咪澄清左 ...

係就好了
可能又是被極少數黃醫護騎劫

珍珠宮

Fishbbmama 發表於 20-1-27 13:10
岩, 最重要我地個政府漠視我地香港每一個人既生命, 任由帶菌者黎香港散播病菌
政府唔做好把關, 反而責 ...

佢地唔係普通人,係有醫護知識及技能嘅人,所以同其他人不同,因他們的專業資格先可以從事醫護,收呢份人工,同樣,警察也不是普通人,佢地係受專業訓練人士,亦係同普通市民不一樣,佢地覺得危險,覺得政府欠咗佢哋嘅,同樣可選擇辭職唔撈。
如果你認為醫護係普通人,請你也一視同仁,視警察為普通人,佢地不應被暴徒打同辱罵

珍珠宮

cc1226 發表於 20-1-27 15:58
人唔自私武漢肺炎就唔會傳到全世界到係啦,家陣全世界大把網友都閙爆

連日本都支持中國,香港人情何以堪

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

cc1226 發表於 20-1-27 16:46
商家當然係甘寫,睇得明日文的話上twitter,youtube ANNnewsCH 睇下留言再講
...

珍珠宮

藍尾巴 發表於 20-1-27 16:42
同意,佢地只係讀得多d書,你係咁易講句加油就要人條命。。。人地都有呀媽生。你咁叻咁大愛,可以自願去醫 ...

收人工的就唔願做,叫大愛嘅人去做義工,咁辭職啦,由其他願意做嘅人上

首頁

尾頁

跳至