樓市動向

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我都係, 所以我好黑心想個市跌, 但琴日何文田副地賣得甘好, D豪宅應該會升, 但希望我想入的平價樓唔好升啦.

原帖由 姬原巧合B 於 10-6-9 03:05 PM 發表
有幾多人好似我咁, 賣左自己而家住緊個度, 租住樓先, 希望個樓市跌返少少再買架??

伯爵府

我同你一樣希望年尾有機會買番層自住. 但我而家開始睇定, 因我仲要比風水師父睇, 我怕到時先睇好快比人買咗.

原帖由 安安太太 於 10-6-9 05:46 PM 發表
我都係賣咗層樓宜家租緊樓, 希望年尾有機會入市啦!

伯爵府

自從賣咗樓 (3月賣出), 我心情日日都好矛盾 ....... 我同老公講好租一年樓, 到時個市點都要入番間自住.

原帖由 familyking 於 10-6-9 04:59 PM 發表
我年頭賣左我個層'何文田'樓, 現租緊樓. 如果遲多幾個月先賣,起碼執多40-50萬. 現在都有d擔心, 不知租約滿時,樓市如何. 唉, 有時驚起上來又想入返市, 又怕摸頂 ,心情好矛盾. ...

伯爵府

好支持你的做法.

我3月賣咗樓, 因大仔要去市區返小學而搬, 現租近學校, 但我哋已開始去睇樓, 如現入就租比人, 遲D入就自住.

放咗間dream house(8XX呎)都有D後悔, 因好無安全感, 但我老公話佢唔會後悔, 佢會買番間更大的比我, 但市區D樓太貴, 比之前的貴成百幾近2百萬.

原帖由 kawaidesu 於 10-6-17 10:18 PM 發表
Hi,

稍為心郁郁想買樓既, 少d定力, 唔好上BK!
我都係久唔久睇下你地既發言, ni度人人都好positive咁

早3個星期開始睇樓, 打算都起碼觀望3-6個月
點知, 唔下水唔知水深火熱, 試過有3個盤番睇, 腳都未踏出間屋, 又 ...

伯爵府

me too.

原帖由 nono76 於 10-6-18 10:04 AM 發表

對..而家我賣左層樓,已經好無安全感.
睇既盤又唔多岩.
租又要死約一年.
而家好似唔知點算好甘.

伯爵府

我同你個case一樣!

原帖由 nono76 於 10-6-23 04:58 PM 發表

我都唔like幫人供樓,所以想快d再入市.
其實好多人都話我仲咩唔睇左先賣.
因為我c6話放左有一筆先敢再睇,就係甘,要租住先.

伯爵府

我就係因個仔返學近D而搬, $$都夠比在市區買3房的首期, 現在都係等時機.

原帖由 nono76 於 10-6-23 05:52 PM 發表

我唔係為左賺$$賣架,係因為唔夠住先賣.想細單位換大單位.而家賣左既$$係夠比大單位首期,所以都想快d買樓,不過睇唔岩.因我真係唔想幫人供樓..
供一年就唔見10幾萬啦,心都痛埋... ...

伯爵府

Would you please also PM me the contact details. Thanks.

原帖由 kawaidesu 於 10-6-28 08:45 PM 發表
各位, 請check pm
希望幫到大家

首頁

尾頁

跳至