婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:大家入黎見識下終極港女癌細胞

樓主,見你好多回覆都有維護著你男友(c6...-_-)我覺得其實你都有問題。如果你20頭,我真心會勸你搵過一個decent既男人,小家既男人最難頂, 唔好浪費自己青春,亦俾人睇唔起你地

男爵府

引用:+本帖最後由+Sandyestelle+於+15-7-22+11:5

原帖由 Sandyestelle 於 15-07-22 發表

港女癌細胞分裂 (六)
我想問。點解你男友要佢家姐既男友車你番屋企???? 其實係你男友應該送你番屋企,而唔係人地,佢真係好識攞其他人著數囉,唔止係你...如果我男友咁俾人話要車人番屋企,我一定會俾說話人聽!
講真,可能你因為一齊多年唔捨得分手啦,但你男友真係好唔decent..你其實唔係要對抗咩癌症,而係要好好改變你男友,呢樣野先係你地一齊行落去既條件,並唔係佢既所謂家人。因為只要你地結婚,搬走,又夠惡同齊心,佢既家人對你影響好微。你只係唔夠狠,同埋你男友太唔得,先覺得係其他人既問題....唉~

男爵府

引用:Quote:chelseywong+發表於+15-7-22+12:40+

原帖由 Sandyestelle 於 15-07-22 發表
因為我男朋友話我請食飯而佢男朋友有份食 所以要車埋我走我同佢結婚既話 一定唔會同佢D屋企人一齊住,因為 ...
首先,更正,你將來唔同佢屋企住唔係因為你無需要,而係你唔想同唔願意!你只係同你男人一起,並唔附帶佢一家人!同佢既屋企人係有問題,但唔一定會影響到你好多。jm,狠心的,其他所有俾99/姑9盒到上心口既女人都係因為唔夠狠。
如果我係你,我會盡量少出席家人飯局,更唔會請任何人食飯,呢d應該你男友做,況且你還未嫁。我同男人一齊之後只公開請過男人屋企人食一餐飯,係因為男人30歲生日(但佢都搶住俾錢)。
少恩少惠大家各不拖欠,相敬如賓,會好好多。e.g. 俾佢再盒時你唔洗理佢,唔好覆佢whtsapp,佢當面叫你買野唔洗搵籍口,直接話唔好搵你,有咩搵你男友。

sunalwaysshine    發表於 15-7-22 22:30
sunalwaysshine    發表於 15-7-22 22:29
sunalwaysshine    發表於 15-7-22 22:28
sunalwaysshine    發表於 15-7-22 22:28
Chirley    發表於 15-7-22 19:23
Chirley    發表於 15-7-22 19:23

男爵府

回覆:大家入黎見識下終極港女癌細胞#569New

追曬了。其實原來只係拍左4年...你講到好耐咁...4年可能對你20歲好耐,但其實真係一段唔長既時間。你仲後生,可以既話唔洗理佢屋企,拍拖只維持2個人既事!不過你好在乎所謂伯母同姑奶點睇你...話知佢地覺得你小氣, 你真係唔好再理。你男友講咩你控制唔到,但你自己既反應可控制。分手根本唔想分就唔好亂講好似威脅人咁,到頭來又要想同佢家人道歉寫卡又食飯,其實你知唔知你心底想點?
Jm 我唔知點你先會明,可能你真係要到26,7歲結婚年齡先驀然覺得身邊男人根本無能力照顧你一生一世(幼稚/貪錢我唔敢下定論),同時再分手。又或者你男人有機會變,我唔知。good luck to u...and please grow up faster!

首頁

尾頁

跳至