自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我唔係香港住, 最近想上車, 睇緊屋, 但D樓搶offer搶到傻( 呢邊買樓好似拍賣咁, 價高者得)...D新移民太有錢, 佢地唔介意叫高幾十萬至—百萬港紙...明明間屋都唔值呢個價......明明係講好幾時present offer, 開盤第2曰就出現bully offer, 點夠搶...前幾日睇open house.. —落車見到有幾個富2代—齊睇就知道收左皮, 唉...,唯有搬遠D同努力搵$...

呢個post 係纯綷呻下D樓價太貴同自己冇能力姐...希唔好有地域罵戰

HoneyBee30    發表於 15-4-22 08:13

大宅

引用:邊度

原帖由 bonnyye 於 15-04-22 發表
邊度? 美國? 好多富二代即係貴區?
加拿大呀... 唔係貴區…係比較多中國人住但環境幾好... 唉.. 校網好wor.. 就算其他校網冇咁好嘅區都好唔合理... 比較似樣嘅townhouse 都要搶到700k

大宅

引用:你本身走邊度睇呀

原帖由 emmiedustie 於 15-04-22 發表
你本身走邊度睇呀
係北美呀...

大宅

引用:我就0係美國. 美國呢邊好區都係比中國人同

原帖由 bonnyye 於 15-04-22 發表
我就0係美國. 美國呢邊好區都係比中國人同印度人買晒. 因為佢地好重視校網.

我無小朋友所以暫時唔洗住好校 ...
我未結婚... 所以校區冇乜所謂, 如果有小朋友再搬.都Ok... 但我真係好鐘意個區, 環境好..又近我男朋友親戚( 佢地好好) . 交通都算方便! 依家唯有搬遠D, 有Ddetach 600K ... 好靚, 但我返工真係超遠... 要預多30-40 mins

大宅

引用:Quote:原帖由 Pandorrabbity 於 15-04-22

原帖由 mandelicious428 於 15-04-22 發表
markham ?

大宅

引用:Quote:原帖由 mandelicious428 於 15-04-22

原帖由 smallnetsu 於 15-04-22 發表
700K townhouse 我估richmond 多啲
markham都要la..

大宅

引用:Quote:原帖由 Pandorrabbity 於 15-04-22

原帖由 emmiedustie 於 15-04-22 發表
Ohhhh!! 以為係香港

加拿大都比香港好少少應該
呢到都有呀... 我識得有個人話我知, 佢朋友新婚想買condo, 仲心大心細揀單位個時, 隔離有個內地移民用枝highlighter 劃左幾個單位, 咁佢唯有揀其他啦, 點知人地再劃多—行...嚇到佢即刻求其揀個

emmiedustie    發表於 15-4-22 11:32

大宅

引用:我都住外國 華人集中地d樓真係貴到痴根 d屋

原帖由 yatmanchris 於 15-04-22 發表
我都住外國 華人集中地d樓真係貴到痴根 d屋又殘又細又貴! 所以我而家住既地區係遠離華人 有華人多既地方d樓 ...
D經紀都有份推高個價... 同—區, 如果係華人經紀放會高D. 主要係呢個價錢, 係香港/ 中國都買唔到咁大

大宅

引用:買Scarbough會唔會平d,

原帖由 Kanyin 於 15-04-22 發表
買Scarbough會唔會平d,
Scarborough 依家治安好差... 我幾個朋友俾人爆左幾次../ 係 D 樓—樣貴/又舊, 地税貴D...

大宅

原帖由 Kanyin 於 15-04-22 發表
Markham已經升佐咁多近markvill mall果頭?
markview 個到都係呀.. markview high好似依家全ontario 頭幾名呀... 我睇個到係major mac 個到...我打算揾stouffview好遠呀

首頁

尾頁

跳至