家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:有沒有兩夫妻都於投資上好aggressive?

我都有興趣投資英國物業, 可 share 點投資?

大宅

melle 發表於 15-1-9 00:03
打開weekend 星島都有好多Far East agency 盤推, 上去睇下傾下就好易明白點玩:)
HK我經HSBC 做mortgage而ra ...

回報同升值高唔高? 問過 D 樓花要俾成5成首期 agent 話 Australia 可俾1成首期, 但稅收貴

大宅

引用:Quote:原帖由+ececbaby+於+15-01-09+發表英

原帖由 melle 於 15-01-09 發表
要看自己眼光,London/Birmingham/Manchester大部分都係呢三個core cities.
回報4-6% I would say,而預計 ...
咁你係父 thr HK agency 買?

大宅

引用:我倆夫妻跟你們相似,年青努力儲蓄,我三十

原帖由 大力大力 於 15-01-09 發表
我倆夫妻跟你們相似,年青努力儲蓄,我三十時歲祗有两個物業,現在6個也供滿,有自已公司,現在每個月叫老 ...
好勁! 係加按咁1 變2 嗎?

大宅

回覆:大力大力 的帖子

好勁! Mortgage 做咁短年期? 其實如加按放到租/ 供得起係咪唔會call loan ?

大宅

引用:Quote:原帖由+joeyleong+於+15-01-09+發表

原帖由 melle 於 15-01-10 發表
你可以上zoopla找盤, 有inquiry可send email去問,如問property details/lease data, etc。我用的birmingha ...
咁英國 property 做 mortgage 係咪會 take into account HK credit record ?

大宅

引用:Quote:原帖由+melle+於+15-01-10+發表買USA

原帖由 焯媽媽 於 15-01-10 發表
可能每個州份不同,但我知就不一定要有綠卡的,有錢就可以了。

但肯定稅重。
Usa property 可點搵? Return 高唔高?

大宅

引用:Quote:原帖由+rabbs+於+15-01-10+發表Usa+p

原帖由 焯媽媽 於 15-01-10 發表
其實我比老公ban了之後,無物點研究。

因為我有親屬在三藩市,佢地成日想我去美國生仔,買樓。
哦係諗住之後移民? 我都諗住到仔仔大D買間之後讀書用

首頁

尾頁

跳至