跳至

首頁

尾頁

別墅

原文章由 cherrian 於 08-11-9 08:16 發表

有時真係好慘..困獸鬥..
有次我老公帶住仲係2個幾月o既大仔由婆婆度返自己屋企, 搭巴士要9個字, 大仔突然發難, 應該係想食奶, 但老公餵唔到丫ma, 佢係咁比巴士上d 阿婆話佢做咩唔出街帶定支奶 ...

係呀, 係呀~~ 係街到阿b突然扭喊要食發晒難真係驚俾人眼"bear bear"

別墅

我想問食oats會唔會回奶架? 因為就黎瞓自己屋企住, 朝早無人再煮飯俾我, 要靠自己但湊住阿b又要餵奶無時間煮, 想朝早食cereal個d, 方便快捷... 有無問題架?

別墅

等我試下食睇下無收奶既情況, 如果奶量有少的話, 就唔食...

別墅

呢兩日我右邊既胸好痛, 好似撞"魚"個種痛... 好憺心係乳線閉塞... 可以點算呀? 舉高隻手都好痛... 特別係"格肋底"個邊...

別墅

原文章由 cherrian 於 08-11-23 00:07 發表
我呢隻細佬b..好硬頸..依家開始揀唔食樽xddddd
有次試過明明餓都等我埋身餵, 結果等左6個鐘..
忽忽地的

嘩~~ 細佬條頸真係好硬噃... 6個鐘都等... 好"痴"媽媽哩~~ 我都覺得食人奶既bb係好痴身, 呢家我個女都好揀人, 公公婆婆已經日日見, 但都唔多肯跟...特別接近食奶時間, 佢就算係扭眼瞓都要媽媽... 真係周身唔得閒

別墅

原文章由 bb0809 於 08-11-21 09:09 發表
I have the same experience b4!
Message a little bit "格肋底"個邊, then use some cold pads (or a towel with ice inside) for relieving the pain.
Pump/ breastfeed milk as usual, the pain went away after ...

呢家好好多喇... 真係痛死, 但呢家按落去都有少少硬硬地同摸到d粒粒咁... 勤力地按摩...

別墅

我都好耐無pump過奶喇... 實在太懶... 全部都係埋身餵... 不過, 遲d間中要俾阿媽湊就要pump出黎, 呢家都唔知可以pump到既多... 一日既量我就我要兩三日前儲定!

我個女又無大大喇... 7日喇... 之前姑娘話無事, 但呢排佢d屁好嗅...

首頁

尾頁

跳至