自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

點蒸肉餅會"林"d??同埋可加咩料...thx

大宅

仲有加d咩...?仲想問買咩肉蒸會好d?thx

大宅

thx咁多位...但我係比bb食,係咪落生粉,水,旦就ok??其他調味要落嗎...???

大宅

oatmeal係............???mouth: mouth:

大宅

麥皮落幾多...???同埋係蒸時落係面定係攪埋一齊呀???
我都唔知點解蒸極都好鞋mouth:

大宅

夫 辯 稱 「 女 同 事 扶 我 返 家 惹 誤 會 」

【 本 報 訊 】 年 輕 媽 媽 謝 佩 詩 抱 同 十 四 月 大 女 兒 跳 樓 喪 命 , 不 但 令 全 城 母 親 痛 心 , 對 於 佩 詩 的 家 人 , 為 免 越 洋 回 港 探 親 兼 度 佳 節 的 祖 父 母 不 堪 刺 激 , 不 僅 要 隱 瞞 實 情 , 還 要 扮 作 笑 意 盈 盈 , 倍 添 難 過 。

宏 叔 ( 死 者 父 親 ) 昨 在 青 衣 住 所 , 陪 伴 剛 從 外 國 回 港 的 佩 詩 祖 父 母 , 為 防 他 們 難 抵 痛 失 孫 女 及 曾 孫 的 悲 慘 事 實 , 宏 叔 裝 作 若 無 其 事 , 刻 意 隱 瞞 慘 劇 , 心 卻 悲 痛 莫 名 , 他 咬 牙 切 齒 地 怒 吼 : 「 我 唔 使 佢 ( 女 婿 ) 道 歉 , 我 唔 會 原 諒 佢 ! 」 奈 何 女 兒 經 已 出 嫁 , 喪 禮 須 由 夫 家 籌 辦 , 女 家 無 權 過 問 。

夫 辯 稱 「 女 同 事 扶 我 返 家 惹 誤 會 」
原 來 觸 發 這 宗 慘 劇 竟 是 一 部 手 機 充 電 器 , 上 周 日 , 佩 詩 與 夫 爭 執 後 , 抱 同 女 兒 搬 返 娘 家 , 以 為 丈 夫 會 前 來 相 勸 。 兩 日 後 , 丈 夫 卻 無 動 於 衷 , 她 因 忘 帶 手 機 充 電 器 , 遂 返 回 上 水 御 皇 庭 住 所 拿 回 ; 詎 料 , 佩 詩 竟 發 覺 丈 夫 趁 「 真 空 期 」 , 明 目 張 膽 帶 情 婦 「 登 堂 入 室 」 , 被 她 捉 姦 在 床 。

佩 詩 大 受 打 擊 , 跑 回 娘 家 向 父 親 和 兩 名 弟 弟 哭 訴 , 宏 叔 代 女 兒 抱 不 平 , 女 婿 矢 口 否 認 , 反 駁 : 「 我 飲 醉 酒 , 個 女 同 事 扶 我 返 去 之 嘛 ! 依 家 係 你 個 女 同 我 嗌 交 , 抱 埋 我 個 女 走 , 係 佢 唔 ! 」

年 僅 三 十 一 歲 的 佩 詩 樣 子 甜 美 , 待 人 親 切 、 孝 順 , 十 四 月 大 女 兒 跟 她 長 相 極 似 , 一 張 蘋 果 紅 娃 娃 臉 逗 人 喜 愛 。 佩 詩 曾 在 機 場 免 稅 店 工 作 , 與 當 地 產 營 業 員 的 丈 夫 為 同 學 , 一 段 青 梅 竹 馬 的 戀 情 開 花 結 果 , 斷 送 於 一 時 風 流 。

被 指 死 不 悔 改 的 薄 幸 郎 昨 沒 返 其 任 職 的 九 龍 塘 地 產 公 司 上 班 , 同 事 指 他 正 放 大 假 。

大宅

打錯地方tim...~_~唔好意思

我試過同佢咁講,但佢比d好肥我.........

首頁

尾頁

跳至