跳至

首頁

尾頁

大宅

hi, 我都剛check到bingo, 5.5wks. 我個大仔係0807. hm, 我半年前小產過, 所以都有d擔心. 唯有飲安胎的湯啦.

大宅

回覆 2# siukwan512 的文章

係, 琴晚食完飯好想眠一眠, 但個仔唔見左我就係咁拍門, 最終都係俾佢入房, 結果我冇得訓. 咁佢得歲半, 根本解釋唔到咁多, 唯有希望自己唔好太攰啦.

佢仲要係半夜必要喊要扭同我訓, 好怕佢隻腳踼到我個肚!

大宅

m遲左一個禮拜去check, 都係因為覺得個肚大得太怪, 唔似肚腩, 連褲都好窄咁……我見我d friend2胎都係早d見肚. 又或者之前個腩都大, 一大少少就好大肚”feel!?

大宅

我wk end已著大肚牛仔褲, 舒服d嘛

原帖由 hoebobo 於 10-2-1 15:45 發表
第2胎嘅媽咪,你哋係唔係已經見肚喇,我依家8weeks,但係個肚好似4個月咁大(雖然之前我個肚腩都好大),係唔係第2胎個肚大得好快架?你哋幾時會開始著大肚衫/褲? ...

大宅

我同你一樣都想今胎係女呀, 都係覺得今次凍過上一胎!
我個肚直頭大到, 2個月時去做facial, facial姐姐一見我就係咪又有左! 不過返工我盡量都著d可以遮到肚的衫.

原帖由 kaucrystal 於 10-2-20 00:12 發表
你哋好,我都係第二胎 大b 06年12月 細b9月25日.
我都好想今次係女就會有個「好」字了。
今次同大仔好唔同我都覺得冷了很多,每天穿羽絨都覺得很冷;而我也和大家一樣兩個月就見肚,肚脹脹的,但問過醫生個bb未到肚的位置 ...

首頁

尾頁

跳至