跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

我仲有 6 個多星期先至生, 仲有排, 今個月開始冇再返工係屋企安心養胎, 之前個肚成日俾人話細, 但冇返工呢 10 日裡面我個肚忽然間大左好多, 重得又快左, 可能同冇左工作壓力食得多左訓得多左有關. 由有左 BB 後一直都有胃酸倒流問題令我食慾不振, 宜家冇再有咁既情況, 不過行多步路都有 D 上接唔接下氣咁.
生活在花旗國一年有 300 天陽光普照的城巿裡

珍珠宮

原文章由 yeeyeey2k 於 08-4-11 10:18 發表
usbaby
你咁早就開始放假?好羨慕呀!!
我覺得呢段時間自己同bb都好吸收,我諗你個情況都係一樣,希望你生個肥肥白白既b出黎啦。
努力呀!

我o個份只係 part time job, 其實唔係我想咁早放假, 不過老闆話我差唔多生得最好早 D 放假, 還掂都係我順便辭埋唔做. 唔駛羨慕我, 當你咁早放假時日日係屋企待產無所事事你會覺得係悶到想發顛咁滯, 我反而羨慕你地仲有得返工返到最後一刻先放假, 雖然係辛苦 D, 但有工返日子過得快 D, 我宜家唯有日日係屋企抹塵抹玻璃執屋咁過日神.
我都祝你生個精靈活潑, 肥肥白白既 BB.

珍珠宮

原文章由 mrs.hamster 於 08-4-12 09:54 發表
usbaby

我剛開始無返工時(連part-time都quit埋)真係人都癲,足足成個月先適應到,不過你依家大住個肚就得閒睇下孕婦/育嬰書囉。

各位
我之前恥骨勁痛,呢2日開始試下食魚油丸又好似好d喎!轉身同起身都易好多。唔知係真wor ...

放左假成 12 日都仲未習慣, 如果訓到既話都好, 不過都比之前返工時訓得好左. 晚晚半夜都至少起身去一次廁所, 返上床訓低就感覺到 BB 醒左係裡面郁黎郁去, 有時佢玩得忘形好大力掃一野出黎係痛到我嗌, 估唔到 BB 宜家咁大力. 前幾晚我坐係 sofa 度睇緊電視, BB 本黎好溫柔咁郁緊, 過一排靜左落黎, 點知忽然間好大力掃我左邊肚一下, 係好似夾硬伸出黎掃咁, 我當時痛到成個人係 sofa 彈起企左起身, 之後成晚左邊肚陰陰痛, 個晚仲痛到唔可以側左邊身訓到第二朝先冇咁痛.

首頁

尾頁

跳至