網購天地

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

唔買都買左,著又著過,驚唔到咁多了(不過我買果d唔係牌子)
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

伯爵府

pansy888hk 發表於 15-3-22 16:01
我都係呀,我仲貪外貿果D平好多又大件D添~~
我都有淘古著毛衣,d size比較大件啱我
其實樓主個post睇完都有d心寒,但既然買又買左,著又著過幾次,後悔都太遲了,唯有唔好諗咁多

伯爵府

pansy888hk 發表於 15-3-22 22:07
係啦,我之前都好怕D衫得一件,成日怕佢來歷不明...........不過古著"夾位"大好多,好舒服,而家新出 ...

係啊,古著通常得1件,我買開果間就話因為係倉底貨,所以會有發黃既情況之類。
其他外貿有幾件以上,應該沒問題吧,我諗唔會同時有咁多死人著同一款衫掛... 咁諗會舒服d既, 但...

怕且我地之後買古著都要諗清楚d...

伯爵府

pansy888hk 發表於 15-3-23 00:33
咁我買古著店D衫都幾新淨,有D仲有摺痕,唔多似有人穿過咁卦..........可能真係貨版來呢??:questi ...
如果買左,消毒清洗過應該冇問題的,以防萬一嘛

伯爵府

pansy888hk 發表於 15-3-23 20:44
我好懶架,買左回來就咁穿上身架啦........不過當然有底衫隔住啦
...
咁宜家起一定要洗洗哦~ 以防萬一

pansy888hk    發表於 15-3-23 21:46

伯爵府

米腸 發表於 15-3-24 23:51
咩叫古著?

啱啱google到:

古著一詞來自日文,意思接近英文的vintage,和二手衣(second hand)定義有些不同,只要別人穿過用過都叫二手衣,但古著更指代表某個時代的服裝,尤其是現在已經不生產也買不到的服飾和配件。 [轉自網路]

伯爵府

米腸 發表於 15-3-24 23:53
搞到我依家唔敢淘添!!
其實唔洗咁擔心,如果件衫多色、多碼、多貨、多人買&評分ok都冇咩問題既,正常如果二手/死人著過都唔會有咁多件同色同款同碼既衫既

伯爵府

doris310 發表於 15-3-23 22:30
真係好驚,我岩岩先淘左幾件外貿衫褲但未送到,睇完驚驚地
我買左兼著過幾次,已經唔諗得咁多了

伯爵府

米腸 發表於 15-3-25 08:07
即係睇庫存個到?
加上係未要揀啲信譽好既鋪頭?
係啊, 不過有時話好多庫存(eg.999件)都未必係真架。
我通常去返買開既店, 如果見到唔同色, 唔同碼都有幾件果d應該冇問題。

信譽評分好就穩陣點, 雖然有d評分係假好評,睇得多或多或少都會分到既

(以上係我既個人睇法 orz, 唔一定啱既)

伯爵府

axweki3332 發表於 15-3-25 12:25
試過庫存見到999/998,跟著佢話無貨,只得一件印花圖案歪了少少的。。。我即走

...
有d直頭無貨所以我宜家買野前都會問個賣家「上架的產品都有貨嗎?」

首頁

尾頁

跳至