跳至

首頁

尾頁

大宅

好多謝你同一班家長老師的支持,所以,係心裏亦都想盡力幫pta做到D野...

你記性真係好,囡囡淨系得一科成績稍微好D之麻,咁都比你睇到,除了中文閱讀,其餘科差左好多呀,佢成日掛住玩,每次叫佢溫習默書都要"威迫利誘",真係頭都大埋,今朝先同我講,佢話寧願星期一至日都番學,原因係唔使我星期六日成日迫佢默書,我話我都唔係迫你架,係提醒你咋

係呢,你細仔應該入左WKS,到時你地一湊就係一對,唔使兩頭走,咁都慳番D時間,細佬跟住阿哥,仲好玩...

原帖由 mrs.so 於 09-11-18 13:56 發表
FANNY,

唔記得恭喜你, 歡迎你加入pta..

再恭喜你女女成績彪炳...恭喜恭喜!

大宅

12月18日係學校開放日-[聖誔樂滿FUN],大家會唔會到呀?有好多野睇。

大宅

放假啦,祝願各位聖誕快樂!

今年放完聖誕假先至做評估,睇來假期都唔會點輕鬆,小朋友同家長都要一齊加油了。

大宅

多謝mrs.so關心呀。聽日冷空氣又來啦,E+的天氣就好似條蚯蚓咁,氣溫伸下縮下咁,真係好易感冒,大家同小朋友都要多加保重!E+同亞囡溫緊書...點樣可以快D記低乘數表呢

大宅

仔仔女女學業進步,家庭幸福!

原帖由 mrs.so 於 10-2-13 22:28 發表
恭喜發財!

身體健康, 心想事成!

大宅

Hi, 真係好耐無上來BK啦,你地放假開始帶囝囝囡囡去邊度呀?coby好似有好多活動比囝囝喎,係唔係當獎勵下囝囝讀書進步左呀?我今日帶左囡囡去學游水,嘩,好似唔易學識咁既,唔知要學幾耐先至可以學識游水呢?

mrs.so,好鍾意睇到你細囝圓碌碌個樣,好得意,點樣先至令小朋友吃多D長多D肉肉啊?

coby, 中醫睇咳真係掂,你同囡囡睇既中醫咁犀厲,佢係邊度架?

大宅

Hello, 明日開學啦,囝囝囡囡溫好書未呀?評估就快來臨,祝各位囝囝囡囡評估取得好成績。

大宅

我昨日見到熹熹做風紀,好叻! 係未今次評估好難,所以低左D呢?
我囡囡數學評估好易,但佢專錯最ec的,反而有D平時一定會錯的居然無錯到,出奇
原帖由 mrs.so 於 11-1-10 17:30 發表
TOO BAD...

我大仔又再新低點...

大宅

mrs.so 你可以係出面買齊書咩? 如果買唔齊, 豈不是要到處揾? 我就鍾意番學校買, 一次搞掂曬.
原帖由 mrs.so 於 11-1-20 12:16 發表
學校買會齊書, 出面買會得9折, 同埋未必齊書, 不過我就通常係出面買, 因為我懶唔想拎...

大宅

8仔 發表於 12-6-8 11:39
我火, 係因為班主任已認定, 我D爛水果係我仔整成既, 同學校同飯商冇關
成個電話通話過程, 只係講比我知, ...
--------------------------------------------------------
8仔媽咪,你好呀,唔好火滾,呵,飲杯茶熄下火先。或者講一下我遇到的情況,大家會理解明白D,我個女都有帶水果番屋企,帶的大多數是蘋果(因她對吃蘋果麻麻地喜歡),偶爾也有雪梨,印象中帶回來的水果有“魚”的情況大約有四份一機會,以我觀察,就我個人而言,我相信多數係運輸途中或者我個女將水果放入食物袋中令水果碌來碌去而變“魚”,始終由課室經過樓梯行落至操場集合再放學到校門口都有一段距離,所以,我就懶得去諗其它原因。

呵呵,我對水果的提議唔係水果新鮮與否的問題,而係希望可以切成小塊用盒仔裝好,咁樣就方便小朋友入口食用,同埋無咁多機會唔食而帶番屋企,但咁樣做可能會令飯商人工和成本增加,飯商未必會願意。

學校能即時回應你,我相信同樣都會反饋比飯商知,睇下水果點樣保持到新鮮D,所以,你的反饋意見對我地家長同小朋友都係好事一樁,多謝你,或者老師在講述的過程中,無注意到表達方式而令你火滾。唔使擔心,相信老師唔會為此標簽亞仔,相反,用平常心對待,放松D、睇得輕D會對自己同亞仔都係好事。

alfreday  Fanny好耐無見!  發表於 12-6-8 15:07

大宅

最新匯報一下,剛剛睇到亞女拎番屋企的蘋果,無“魚”到,可能係8仔媽咪的提議令飯商注重左水果新鮮左無咁易碌“魚”?再次多謝8仔媽。

大宅

mrs.so 發表於 13-9-9 21:36
我超唔喜歡今年飯商既餐具盒!

點擺都好似唔岩位,又難清洗!

Hi, 我都覺得今年飯商提供的塑膠匙叉餐具唔方便清洗,想用熱水消毒下又唔敢,唯有用番以前既不鏽鋼匙叉。

另外,聽講餐盒好難睇,好似用過既舊盒(好花),係唔係環保餐具係咁呢?我認為好唔好睇唔緊要,如是重複使用的環保餐盒最緊要乾淨有消毒就得。

大宅

mrs.so 發表於 13-9-10 12:20
FANNY , 有無印象,舊飯商有無橙?

另外,下次開會時麻煩你提出飯盒問題。

sorry呀,多野做好耐無來呢度,印象記得舊飯商無橙,有柑桔、雪梨、香蕉、蘋果。
今日問左女女,她說現在飯商的水果都唔錯,希望繼續保持。

大宅

慧慧waiwai 發表於 13-9-23 22:26
明天到WKS交表,希望成功

祝你成功!

kelly_0404  祝你成功!  發表於 13-9-24 11:28

首頁

尾頁

跳至