跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 15# mc_miu_miu 的文章

如果遲一年先入學...有D好既幼稚園...唔會收咁特大既仔/囡架..不如平時多D TRAIN 下個仔/囡...都可以考得到好既幼稚園架..TRAIN多D認知..都係日常生活既野..形狀丫..大小丫..顏色丫..唔同既車丫等等..仲有最好教小朋友有禮貌..見到陌生人唔怕生..肯同人打招呼同肯坐定定就得架啦~

複式洋房

我都係住東區..不過我主要想揀既幼稚園都係灣仔區 0.0
東區既話...蘇淅..維多利亞...明我...北角衛理堂...ST. ANNA...好似都唔錯...呢幾間我都會報佐名先~

原帖由 jennifer162 於 09-8-5 20:39 發表
你地有冇係住係東區架? 你地會報邊間?

複式洋房

原帖由 qoo_pooh 於 09-9-9 21:31 發表
請問那些好既幼稚園唔會收咁特大既仔/囡?

你check下D出名的幼稚園是很多都鍾意收大仔大囡,
反而收細仔細囡較少
最明顯的例子是培正,
講到明2010年k1入學的報名表,
是唔會派俾07年8月31日之後出世的小朋友,
即講明一 ...

因為有D有經驗既媽咪朋友同我講既...我知幼稚園係比較偏向收大仔/大囡..係因為佢地既反應同表現會好D..但係有D幼稚園真係指明唔收大大仔/大大囡...我住港島區...好似聖心...同ST.STEPHEN'S GIRLS KINDERGARTEN (呢兩間仲未開始收2010/2011既報名)...2009/2010年收生既時候都話明幼兒班淨係收2006出生既BB...你可以去佢地既網頁睇下~

首頁

尾頁

跳至