美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

白芷50g
白術50g
白蒺藜50g
白芍50g
白芨50g
白僵蠶50g
白茯苓100g

請問這是幾多次既份量? 之前介紹既中藥保濕果個(飲用), 我都有用~~
我都有好多雀斑架, 做過laser 都唔得. 呢個都好想試吓

好多謝lovpucca成日將d 好野同我地分享~~

大宅

原文章由 laamling 於 08-11-26 14:08 發表

我買左 $50 , 如果叫佢幫我磨就加 $30, 我下次一定要藥材舖磨~~~

我都啱啱買咗. 但藥材鋪收咗我$160 喎

我想問下laamling, 你既份量係咪
白芷50g
白術50g
白蒺藜50g
白芍50g
白芨50g
白僵蠶50g
白茯苓100g

如果係既話, 即係我樓下間藥房有問題?? 另外, 藥材鋪係咪即時配即時磨埋俾你架? 因為, 我個間叫我俾咗錢先, 第二日先去take.

[ 本文章最後由 chingching03 於 08-11-26 21:32 編輯 ]

大宅

原文章由 mimicheung 於 08-11-26 22:13 發表
Hi 各位靚靚,

請問你們在那藥店配的呢? 因為我到了很多藥店都不肯將藥磨碎, 可否告訴我地址呢? 萬分感激!

Hi

我去第一間佢都話無得磨. 跟住, 去第二間問, 佢話好煩覆喎~~要第二日先可以take. 不過, 見有mami 話包料包磨都係$80. 但我就要成$160, 多一陪價錢

大宅

Hi LOVPUCCA

請問一下磨咗之後d 粉係咪淺黃色咁架, 用水開咗之後, 係咪會變成深啡色架?
因為美白野, 通常都係白色. 而且, 又見所有料都係白咩咩, 白咩咩. (sorry, 我真係唔識) 驚被人呃~~
唔該晒你!

大宅

尋日試咗啦
第一次, 唔係好識點整上面度, 有d 似軟膜咁. 好勁中藥味. 但敷咗之後, 真係白咗. 仲明顯過用d 大牌子既美白mask. 唔錯~~唔錯~~~值得一試.

大宅

請問有無人知道旺角邊度有得磨埋架?
thx

首頁

尾頁

跳至