自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我個雖然係仔,我都好直接同佢講嘅,我話男歡女愛情到濃時好難避免,我話如果你真係愛個女仔,就要尊重佢啊,你搞大佢個肚,最終生定唔生都係個女仔去面對,因為推入產房或者手術室都係佢啊!男仔只顧快樂,而後果傷害個女仔嘅話,咁就係一隻狗公!其實宜家呢個世代,唔會話洞房果晚先破,但一定要承受到個後果囉。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我都唔想嚇大家,我個仔成日去Clubbing 玩嘅, 有時堂妹想一齊去,我個仔就看雞仔咁睇住阿妹,佢話而家真係好多狗公㗎!依家男女關係真係好隨便,我個仔就唔鍾意食散餐,但佢話有啲真係當晚識就去馬了。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

apple~y 發表於 19-12-17 21:22
認同

我都有女兒

點解我同我個仔會傾開呢,就係有一日佢同我講話將來想生仔,唔想生女!我話點解呢?你唔似係重男輕女嘅人喎?佢就同我講生女會好擔心,見得太多狗公!咁我咪同佢講,你唔好玩弄感情呀,有報應㗎!

小菜豆    發表於 19-12-18 10:25

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

littlefunpig 發表於 19-12-17 23:26
你係咩年代人
Clubbing 即是落bar/club去浦
好似蘭桂芳果堆,一身戰鬥服飾,貼身吊帶短裙高 ...

多謝你解釋,我都廢事寫來解釋

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

IloveJJ 發表於 19-12-17 23:27
我70後 無做過你講呢啲 不過多謝你詳細解釋

我自己後生都有去蒲,但形式同而家好唔同
到而家下一代,當然係了解多啲啦,好多留學生暑假都一樣係咁去Clubbing, 係一個階段,最緊要佢自己知道做緊乜嘢囉。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

Pepero 發表於 19-12-17 23:10
你哋唔係真係以為有呢樣野呀
一聽就知係假㗎啦

依家啲後生女好隨便好濫交,假乜鬼啫!
成日落club浦嗰班,好多做SP, 轉了社會運動,咪又係SP, 改個乜鬼「天使」稱號罷!總之有年青人仔女,多傾講多溝通最重要。

首頁

尾頁

跳至