潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

啱啱排咗一陣入去問 boy small & mini classic 其實都預咗無㗎啦 個sa話得啲綠呀 橙呀 然後又攞咗啲 我認為賣唔去嘅款俾我睇 我心諗除咗個牌子之外 真係送都未必會用
點解咁衰格收起哂 唔賣俾真心想買嘅人(究竟係咪人哋講嘅咁樣呢)

大宅

有啲款真係好核突吓 但又懶巴閉咁
唔係唔飛得 真係唔會排隊呀

大宅

BGCOME08 發表於 21-3-14 17:02
有時熟客想買心水袋,都唔係行入去就買到。好似我上星期買咗一個,我都等咗成個月先有貨 。佢真 ...

係就係有人排 但我眼見 無幾多個有收穫囉 真係買唔落手

大宅

Hei62 發表於 21-3-14 17:21
有陣時唔係收埋,係返得貨少,好多vip都排緊隊買,咁佢地當然比左熟客先,我之前排個coco都排左3個月先有
...

因為我去哂咁多間都無 所以好心灰 放棄啦
我覺得仲難過買撈呀 可能係我好彩 遇到個好sa 唔使點排就買到

大宅

ccclover 發表於 21-3-14 18:22
聽過jm分享,但我暫時無遇過要配貨呢回事~已有袋、小皮具,耳環、頸巾~除咗搵相熟SA留意喜愛貨品返貨之 ...

我問完我想搵嘅嘢無之後 其實連睇都唔想睇 因為預咗佢會俾其它嘢我睇 佢又問睇唔睇耳環嗰啲 唔知算唔算暗示要配貨呢?! 唔止哩間 因為最近逢假期我都有入去問吓 情況一樣 留埋電話 無消息 自己都主動msg問過 無回覆 都打過hotline 問 我係有心買嘅 只可以講同哩個品牌無緣啦

大宅

ccclover 發表於 21-3-14 18:22
聽過jm分享,但我暫時無遇過要配貨呢回事~已有袋、小皮具,耳環、頸巾~除咗搵相熟SA留意喜愛貨品返貨之 ...

我問完我想搵嘅嘢無之後 其實連睇都唔想睇 因為預咗佢會俾其它嘢我睇 佢又問睇唔睇耳環嗰啲 唔知算唔算暗示要配貨呢?! 唔止哩間 因為最近逢假期我都有入去問吓 情況一樣 留埋電話 無消息 自己都主動msg問過 無回覆 都打過hotline 問 我係有心買嘅 只可以講同哩個品牌無緣啦

大宅

Hei62 發表於 21-3-14 19:14
我覺得有得留貨仲好,佢call我先出去,唔洗白行一趟

問題係如果無相熟sa 嗰啲sa大多數hea你 唔覆你呢 我上星期問過一個 佢無俾卡片我 臨走話轉頭WhatsApp hi吓我先
但已經一星期 佢都無搵過我 唔明點解要咁樣呃我囉

大宅

Hei62 發表於 21-3-14 21:10
你有冇幫佢買過嘢?有嘅話應該會比卡片你,不過都真係有d sa 態度係差唔好唔開心,始終手袋又唔 ...

無呀 間間我都係就咁walk in㗎咋 但就係唔明哩條友咩用意 唔俾卡片我都無所謂 我都走啦 但又要懶好咁呃我嗰吓先衰格吖嘛

大宅

Dolphin129 發表於 21-3-14 21:04
再試啦,運氣一定會有關,但呢度個個JM 都好勤力架,希望你早日買到 OR 遇到好SA
...

放棄啦 又唔係得哩個牌子 又唔係必須品 點解要中佢哋計 買嘢啫 點解要搞到自己咁辛苦

其實Loewe ysl Gucci 嗰啲平又平過佢 啲款都靚吖 最重要係唔使求人 自己睇啱就咁網購就得

大宅

其實佢哋係咪要同公司交代 所以次次都攞咗你電話for reference
但之後無再跟進嘅 (搵佢都唔覆)

大宅

kjj2sindy 發表於 21-3-14 22:24
今年年頭我walk in 入去,買左一個card holder , 我同個SA講話好想買個coco handle,SA都係話晏少少whatsap ...

但隔得耐 嗰團火都熄咗啦 一個月就話啫 如果幾個月 已經買咗好多嘢啦 真係好佩服jm 們你哋嗰份堅持

大宅

Yokoshopping 發表於 21-3-15 02:44
勞難買好多

咁我好彩 之前喺日本買 依家疫情唔飛得 舊年亂打亂撞都買到

大宅

sisi83 發表於 21-3-15 08:59
咁我係咪算好彩,我九月時walk in買到classic flag 23。

23我試過 條帶太短所以無買

大宅

fungenergy 發表於 21-3-15 10:41
其實遇到nice SA都冇用, 最後都冇袋
我Walk in試過幾次, 係有覆whatsapp呀
但都係話會幫你留意下, 有貨會通 ...

所以我依家諗住隨緣啦 行開咪睇吓 反正唔急用 唔想助長歪風 搞到好巴閉咁

大宅

nakiinei 發表於 21-3-15 13:59
貨夠嘅話比人walk in買,
唔夠貨就留比熟客先買,
(我自己閒時都有keep住買下其他野,又唔覺係配貨)

你都講得啱 所以我清醒咗就唔等啦 留返俾鍾意嘅人啦

大宅

vanlina_cream 發表於 21-3-15 14:12
真係有貨又點會唔想賺你錢?熱門色你想買,大把人都想買,又唔係塑膠每次可以啤幾百個,如果返貨得1,2個, ...

所以明佢點解攞一堆五顏綠色 無人要嘅死貨俾我 猛叫我試

大宅

奶茶喱哩 發表於 21-3-15 18:58
我覺得Chanel 靚過lower, ysl, Gucci 好鬼多,如果jm鐘意可以找代購買,或者得閒巡吓鋪、可能有意外驚喜:f ...

咁我就唔認同啦 只是個名氣啫 C有好多items 都幾核突吓嘅 而且最近經常聽jm 分享質量差
同埋我唔敢搵代購買呀 我唔識分真假 買咗a貨咪弊囉 如果專門店真的無貨嘅話 代購竟入到 我覺得成疑 因為依家唔飛得 咁佢哋貨源係點 大家都心裡有數啦

大宅

PhoebeAA 發表於 21-3-16 08:56

CC 名氣之餘其實都保值,Loewe Ysl Gucci 都有靚款我都有 ...

我無諗過要保值 只是人有我有心態咋 所以我都唔係揀啲咩新款 但最大問題係買唔到 同埋我有hard feeling吖嘛 本身買嘢係想開心 但依家係覺得要咁樣嘅話 係辛苦 有啲似去見完工 然後返屋企等通知

大宅

ahpoo 發表於 21-3-16 12:14
jm唔好唔開心啦,買袋都係求開心,買唔到CC咪買其他易買既牌子,甘多品牌一定有啱心水嘅
...

無嘢喎 多謝你啊
不過未試過買嘢要咁辛苦 白行咗咁多次
依家慳返
希望快啲飛得返 可以盡情shopping

大宅

ahpoo 發表於 21-3-16 13:47
咁難買都甘多人買某程度捉到人心理,越難得到越想擁有丫嘛不過願者上釣又無問題既。最緊要消費得你情 ...

好似撈咁 其實唔係完全無貨㗎 佢哋收喺房 睇個個sa做法 有啲要配貨 有啲要醒佢茶錢 有啲完全唔使 睇人
喺度分享吓 我之前會喺日本旅行時買 都有收穫嘅
疫情之後 我都超級好彩 唔使食炒價 正價喺ad 買到3隻運動款 但我最想買嘅鋼款黑地 就買唔到 sa好坦白講話 排隊嘅話要段年計 所以我就唔排啦 買咗隻金鋼

首頁

尾頁

跳至