美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 yuenwa 於 07-8-9 10:27 發表
上次大家介紹我用Pond's deep spa, 真係好好用, 佢既洗面膏d泡好幼細, 好滑.

但解決了死皮問題, 但解決唔到毛孔大的問題, 所以黑頭/粉刺仍然多.

請問:

1) 我係唔係洗面後要用爽膚水? 如是, 那一隻又 ...

黑頭多, 你可以買body shop隻blue corn mask($179), 好好用, 清到好多黑頭的~ :mrgreen: 不過如果你係乾性皮膚就唔好用啦, 乾性應該買honey mask, 不過我未試過~

爽膚水, 你可以試下一隻叫SIMPLE既(好似$3x~$4x), 係屈人寺同萬0有得買, 我係第二個forum見到好多人讚, 不過唔知點解我同我媽咪用完都敏感出粒粒~ ?-(

另外一隻就係SASA買, 係SANA豆乳toner($48), 好好用, 我用都無敏感, 保濕唔錯~ :mrgreen:
我叫亞貓,唔好以為我個名好求其,因為我原是流浪貓一隻,起初未諗到名時,個個都叫我"亞貓",之後就算同我改左名我都唔識應 :mrgreen: ,所以最後大家都叫返我做"亞貓"。

大宅

原文章由 Mummy 於 07-8-9 18:23 發表

szemandy,

我都係用simple的爽膚水, 我之前用我細妹比我果支ingr ...

係呀, 我都見到好多人讚先買黎用, 不過唔知點解我(20+)同我媽咪(40+)都用到敏感起粒粒呀~ :-(

不過之後我買左SANA豆乳toner($48)用又OK啵, 我都唔知我係咩問題~ ?-(

其實我一直用開既toner都係under$100的, 咁耐以黎, 我係試過Avon(媽咪買)同Simple敏感咋~
我叫亞貓,唔好以為我個名好求其,因為我原是流浪貓一隻,起初未諗到名時,個個都叫我"亞貓",之後就算同我改左名我都唔識應 :mrgreen: ,所以最後大家都叫返我做"亞貓"。

大宅

原文章由 蘋果好好味 於 07-8-10 10:53 發表

佢算唔算係精華素呀

係精華素黎ga, 因為佢係日本brand~

日本人的美容液=精華素 :mrgreen:

大宅

原文章由 大蘋果 於 07-8-25 13:16 發表
Dear szemandy,

唔止妳用simple既toner敏感呀!我都係呀!
我睇過佢d成份,我覺得有兩個可能性:
1)含有:Propylene Glycol (石油副產品)
2)含有:太多防腐劑(1支toner有五樣成份都係防腐劑)

激死!!!

...

但我又見好多人話佢好既, 又話佢成份天然, 又話佢無酒精嘛~

大宅

原文章由 kellywl 於 07-10-25 10:46 發表

請問係唔係章子怡代言果只産品?你用邊只啊?我都心絲絲想買,不過唔知好唔好用.

我都有用呀, 我用佢支精華素, 我膚色係比較深, 同埋好多印, 用完佢唔會話好明顯白左, 但塊面會有光澤左, 膚色好似均勻左咁, $100左右, 值得試下~

大宅

原文章由 Rabbitlolo 於 07-9-20 14:47 發表
March,

請問你有無用過 GARNIER 的TONER 呢? 見佢價錢唔貴, 唔知好唔好用, 會否容易敏感?

另外你用邊隻extra 保水架?

toner用肌研既極潤呀, 新出的, 係屈人寺同萬0都有得買, 係日本brand來的, 真係日本都有得買, 好潤又唔笠, 冬天用佢一流~

大宅

原文章由 kellywl 於 07-10-26 22:16 發表

szemandy
係唔係得一只精華素啊?我生左仔仔同囡囡之後,膚色差左好多.我都去買來試下.唔該曬!

佢而家新出左一隻係分早晚, 要一set咁買的, 個隻我未用過, 我用個隻係獨立一支的~ :mrgreen:

首頁

尾頁

跳至