影視娛樂

跳至

首頁
12345...39

尾頁

珍珠宮

evayanyan 發表於 21-4-14 08:53
我當年都好喜歡黎明㗎,但論自己既狂熱情度就同姜b差好遠 ,您們有無追佢ig or其他姜糖ig?
...

入 fans club 未 ?

珍珠宮

evayanyan 發表於 21-4-14 09:11
無呀,唔知有乜途徑 ,您們有加入fan club ?

姜 fan club 要考試入

珍珠宮

mickeywinnie3 發表於 21-4-14 09:29
我昨天等他們三個鐘看姜B,(幾秒咋)曬傷少少面皮

最衰依家疫情只可以睇到對眼
值得嗎? 3個鐘換3 秒

珍珠宮

evayanyan 發表於 21-4-14 09:24
考試???考什麼?

考你對姜濤既認識,如果平時有睇姜既野應該都會識既

珍珠宮

1773 發表於 21-4-26 17:34
每次睇到有人無理抨擊姜B,我就會諗到當年張國榮都常常被人鬧,但終有一日大家都睇到佢嘅光芒!巨星都係咁 ...

尋日聽姜同花姐既訪問,花姐形容姜係不問世事既人,只會專心做好自己表演
呢個性格真係好好,如果容易唔開心的話,係娛樂圈就會好辛苦

珍珠宮

Ovingyp 發表於 21-4-27 01:18
報到 報到

新糖 ? 幾時落坑的 ?

珍珠宮

Gooblovebb 發表於 21-4-26 21:58
我都唔係姜粉,但都睇唔過眼有啲人不停狂踩佢⋯⋯不過果d人好唔理性,我都無謂回應,慳返啖氣。
如果到今時 ...

多謝你,其實外面 (outside BK) 好多借姜濤事件去鬧tvb , 果d 都唔係真姜糖,係好多食花生既人,搞到d 人以為姜糖都好野蠻
不過唔緊要啦,我相信時間會證明好多野
音樂/藝術/靚唔靚都係個人感覺,自己鍾意就得,無需要去強迫其他人鍾意或唔鍾意

珍珠宮

은우수호 發表於 21-4-27 00:07
認同!
閣下有高質嘅思維,有你這樣的粉絲,相信你支持嘅偶像如你一樣高質。

多謝你,姜濤其實都仲係新人,無大台咁多人識都唔出奇,有人開鋪討論都唔係壞事
踩下姜濤可能令佢地舒緩下生活壓力,就由佢地啦

珍珠宮

Gooblovebb 發表於 21-4-27 15:27
同意呀,我自己呢幾年都冇睇電視台,只係睇韓劇多,但我都識姜濤,Mirror 等啦,呢啲係唔可以抹殺嘅事實。 ...

覺得係一個心理問題,可能彈下人踩下人會令人覺得自己taste 好 ? 但taste 其實係好個人,無話邊個對邊個錯,亦都無辦法完全解釋
我有一個fd 係好鍾意矇豬眼男人,佢會覺得王喜,呂方呢d 男人靚仔,咁唔通話佢bad taste ? 佢鍾意咪好囉,每個藝人都有人鍾意就會令娛樂圈有生氣

珍珠宮

은우수호 發表於 21-4-27 16:34
始終有啲狂粉鍾意活喺同溫層, 來來去去聽同一班人嘅圍爐說話自high, 根本就唔知外面世界其實轉緊, 接受唔到 ...

mirror 姜濤令佢地重新留言娛樂圈,令佢地支持返自己鍾意既人其實係件好事,好多人會開始多d job 做,香港做藝人實在難
追星可以學習同不意見既人共融,呢個可能係好多人現在先開始學習 ~ 包括我自己做左幾十年人

珍珠宮

祝姜濤4 月30 日生日快樂
姜糖不合唱團送比姜濤既生日歌,樓主都有份唱

https://youtu.be/ar5RLkvBM88

珍珠宮

apple~y 發表於 21-4-28 20:39
我又報道先
我之前唔識姜濤呢個人
但見公海出親post都踩佢

多謝你會去了解下姜濤先下定論,出面太多佢既廣告其實知道有時會令人煩厭,但佢係家中獨仔,要照顧爸媽,22 歲仔孭起頭家,而且呢2年市道又唔好,好難推掉d 廣告搵錢機會

珍珠宮

zero66 發表於 21-4-28 22:05
星期日聽車淑梅訪問姜濤同花姐,佢講野幾好笑,同個人好真好純

個訪問其實花姐講野多d , 如果有興趣可以搵下淨係姜濤一個人既訪問,佢思路好清晰,年紀輕輕已規劃好人生,而且努力實現夢想

珍珠宮

cassie0025 發表於 21-5-10 09:35
係公海果邊講到口臭d人都唔明,過黎呢邊圍下爐先

呢幾日好忙呀,好多演唱會d 片要睇 所以無乜追post
其實外人係幾難明點解mirror d fans 會咁瘋狂去追佢地,論樣唔係特別靚仔,跳舞又唔係特別勁,唱歌又唔係好好聽,裡的確有好多感情,呢個感情其實會再令佢地走幾遠呢? 如果佢地仲係原地踏步
講真我覺得花姐唔係想好似韓國果種男團,呢2 年都將佢地個別發展,團歌一年一首兩首,我有個朋友個囡原本係mirror fans (不過佢唔係day1 開始追,係舊年先追)點知因為mirror 太耐無新歌,亦因為疫情無商演果d, 令佢對mirror 熱情減退了
所以mirror 仲可以行幾遠,真係要睇花姐仲有無心經營

珍珠宮

anncee 發表於 21-5-2 05:00
姜濤經常都講音樂冇對錯, 只想做好音樂, 他從來都不講政治, 睇返曬佢啲訪問, 每次都對答得體, 又唔會專登 ...

我覺得最sad 既係,我見過有jm 講:姜濤拍架,不了!
姜濤到底咩得罪佢地呢 ? 因為fans ? 因為廣告拍得唔好?因為佢老是常出現 ?

珍珠宮

Gooblovebb 發表於 21-5-12 22:25
我覺得好多公海攻擊佢都係政治上腦,好唔理性... 唔好睇咁多,嘥時間

黃藍2 邊各不相讓,唔知幾時先會太平
如果佢地話姜生 mk 偽韓我仲ok d

珍珠宮

Gooblovebb 發表於 21-5-12 23:54
宜家D人好似得呢兩種色,容不下中間的一點聲音,我都冇眼睇了,唯有一見呢類題目就跳過了。我唔想生活得咁 ...

對於攻擊姜既言論我都麻木了
係鄧香港搞成咁好慘
你講得啱,上網都係求開心,唔開心就skip 過好了
唔認同姜既人講咩都唔會認同

珍珠宮

apple~y 發表於 21-5-13 03:48
我覺得你已係公海已盡力了

其實有d 都可以講下道理既,有d 不著邊際扯到大西洋都係想扯落顏色就好掩悶,好無point
呢排真係一日一post 以上

珍珠宮

apple~y 發表於 21-5-13 03:46

時時話黃人點惡毒
佢地何嘗唔係

我有d 懷疑果個係扮藍 ? 我未得閒check, 呢幾日仲未睇得晒演唱會d 野

珍珠宮

hksarhksar 發表於 21-5-13 19:36
我最近先知佢系邊個,真背

香港足之有男團,有似樣偶像

唔會呀,起碼你肯去識,好多係拒絕去識
淨睇樣就話係mk , 其實佢地都好熱血去做緊自己鍾意既工作

首頁
12345...39

尾頁

跳至