婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:請容許我講一句你老公真係好廢.....俾啲家

原帖由 flori 於 16-01-11 發表
請容許我講一句你老公真係好廢.....俾啲家姐呀媽hup到上心口都唔識走人 連累自己老婆仔女..... ...
佢由细到大俾人烚慣,因為係老來得子,D姑9大十幾二十年嫁,一定烚

大宅

引用:Quote:ad614 發表於 16-1-11 19:24 手心係

原帖由 美菲絲 於 16-01-11 發表
咁你老公有冇講明唔會同佢還~~~
奶奶要唔聽人講冇辦法~~咁係佢自己既事~~~但你老公要表明立場囉~~~
我地梗係唔彩佢,諗緊方法移民避佢地成班人

大宅

引用:Quote:ad614 發表於 16-1-11 18:25 佢想我

原帖由 美之選468 於 16-01-11 發表
落誰的名字呀 ? (這個才是最重要的問題呀? ) 相信公屋戶主是6299.所以順理成章居屋也是用佢地的名字.咁你地 ...
唔會啦,冇諗住用公屋買居屋。

大宅

引用:做乜要聽佢地講,理得佢地咩 辛苦工作係為

原帖由 豬吉 於 16-01-11 發表
做乜要聽佢地講,理得佢地咩
辛苦工作係為過好生活,唔係幫人
養老豆老母
佢話佢地養大c6,我老母老豆養我都要錢嫁。講真一句,搞掂自己頭家先有條件養父母啦...如果6299唔想C6供養個孫想我出哂既,咁你叫你仔咪結婚,咪話恨抱孫啦。

大宅

引用:Quote:豬吉 發表於 16-1-11 20:20 做乜要聽

原帖由 美菲絲 於 16-01-11 發表
養老爺奶奶唔緊要~~~老爺奶奶老公都有份~~~~
但養還養囉~~~唔包佢地d街數同幻想~~~~
...
如果我十萬八千七,可能都可以。但明知我地未上軌道,點解要強人所難... 撇除錢,我同佢住只俾佢虐待。我真係唔可以再同佢住

大宅

引用:Quote:ad614 發表於 16-1-11 17:52 佢同我

原帖由 魚女 於 16-01-11 發表
嘩五個家姐

你地快啲走路啦
仲要成家都癲癲地...

大宅

引用:Quote:豬吉 發表於 16-1-11 23:03 佢自己d

原帖由 美菲絲 於 16-01-12 發表
咁樓主老公係佢地個仔呀麻~~~就係要養父母架啦~~~
唔可以話果幾個衰既唔養~~~就自己都唔養既~~~
不過俾到幾 ...
幣在冇人理我地能力,成日覺得我地賺好多。

大宅

回覆 thankyou201020 的帖子

佢地知嫁, 但佢地放低唔到自己尊嚴呢。講到我媽拎佢地個仔著數咁。話我地係咪俾好多家用我媽, 如果同我媽住的話。又無啦啦話我地同佢住就唔俾。跟本就一樣, 講到咁都係想自己落台, 講到咁無非常話我媽收留我地因為我地俾錢佢。咁睇上去佢咪好睇D law, 好幼稚。

大宅

回覆 傻蛋蛋 的帖子

跟本佢地自己人最叻最勁, 其他外人就唔順眼。一講呢D就推我度, 叫C6咪咁大壓力, 慢慢泥, 唔好急。我做到死, 佢由我死。我叫C6做, 佢就話我淨係識享福。

大宅

回覆 759 的帖子

佢借泥做高風險投資同貼D女嫁。不過理姑9一定推落我地度嫁喇。佢借幾百萬wor...點租都租唔到呀...

大宅

Yee_ng 發表於 16-1-13 10:13
最緊要係你c6點睇,如果你地想法都一致,男家d人愈衰比著我會借題發揮搬出去,潑出去嘅水又洗乜理佢地點諗, 最 ...
99同我C6講佢D家唔係話佢wor, 話淨講我wor。叫佢唔駛介懷, 叫佢繼續租屋同佢住。話我又懶又無用又唔做家務。錢個D一定又係我錯啦。多謝哂, 有咩問題就我唔岩, 我錯哂。

大宅

Yee_ng 發表於 16-1-13 11:26
你99都幾好笑, 佢講到你咁差咁難相處又要同你住, 你咪同你c6講唔想99難受,你只好搬啦,你地咁難頂,唔好要老 ...
我C6知啦, 都費事理佢。一哭二鬧三上吊, 我C6聽到佢又扮喊就煩。我都有講, 我咁衰, 仲一齊住做MUD。仲之, 佢唔想佢個仔唔依賴佢, 佢問C6係咪因為佢老喇, 所以唔依賴佢, 而家依賴我父母, 佢問泥都有病嫁。邊個有話想依賴任何人, 我地淨係靜靜地儲錢買樓咋!!! 你俾我抖下得唔得!

大宅

Yee_ng 發表於 16-1-13 11:44
記然你c6都明白,咪由得佢地有佢地鬧,你地有你地斷續安排搬,出左去佢地再嘈,你咪話無面見佢地成機唔見囉:exc ...
hahaha

首頁

尾頁

跳至