親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

快樂鳥 發表於 19-10-26 19:21
請問是否揀日本語先可到付

唔係,我有d係官網book就日語多選擇,又可以到付。有d我係agoda,booking.com同hotels.com,都可以揀到付,尼d酒店網頁揀到付,就唔可以用優惠code。

因為當時未決定住邊間,所以揀到付,到決定後已經冇房,所以想再比錢先都唔得

水晶宮

快樂鳥 發表於 19-10-26 20:10
哩間都係到店付款 ? 用日本語網頁 ?

係呀,日語先多選擇,我係官網同agoda都有訂,都係到付。

水晶宮

快樂鳥 發表於 19-10-26 21:27
應該係官網日語版才可選擇到付。

係咩?我冇為意,因為知道日語版多好多選擇,又早d放房,所以一定睇日語版。

水晶宮

快樂鳥 發表於 19-10-26 22:48
回覆 yuyu.c 的帖子

THX , 我也剛預留了, 妳訂了幾時??

我訂27,28,雙床房。

尼間要留意冇私人浴室,要去大浴場,同埋比$600yen可以去浸隔離湯元館溫泉,所以好期待

水晶宮

快樂鳥 發表於 19-10-26 23:07
我訂了一晚是明年1月4號、巳加¥600 可以到隔離浸

你早過我住,返嚟再分享吓

水晶宮

快樂鳥 發表於 19-10-26 23:16
好、我初步決定這間、有改再通知妳

好呀

plan曬行程未?會滑雪嗎?

水晶宮

快樂鳥 發表於 19-10-26 23:33
未、我主要去shopping,掃福袋加一晚溫泉

唔知一月尾減價完未,我主要同小朋友去,所以冇乜機會濕平,陪玩多。

水晶宮

Tabo63 發表於 19-10-27 10:35
想請教下係邊可以報半日團?我見 kk 包埋橋天立係1日團。謝謝

暫時kkday未有,依家有以下尼d,但覺得有點貴所以想等吓,遲d亦會有來回巴士卷。

京都出發
https://www.veltra.com/tw/asia/japan/kyoto/a/162045

https://www.japanican.com/tw/tour/detail/BUS1N50201NNA

大阪出發比較平

https://www.veltra.com/tw/asia/japan/kyoto/a/140057

到古老村落體驗古風情懷 https://www.klook.com/zh-HK/activity/2591

巴士來回未出

http://www.keihankyotokotsu.jp/info/sonobemiyama/

水晶宮

Tabo63 發表於 19-10-27 10:35
想請教下係邊可以報半日團?我見 kk 包埋橋天立係1日團。謝謝

kkday 都出佐京都出發半日團, 我BOOK 佐KKDAY, 最平

https://www.kkday.com/zh-hk/product/18013

水晶宮

Tabo63 發表於 19-11-7 14:54
多謝報料,但我想係大阪出發,我報左台灣間 Veltra. 因我想睇埋第1日煙火。
...

我第一日到,去唔到睇煙火。如果大阪出發多好多選擇。

水晶宮

大笨鐘 發表於 19-11-7 15:23
我考慮自駕過去定 join KKDAY,車就租咗,自駕時間彈性 d,不過應該多車,同埋美山町夜晚好似無嘢食~
...

我哋第一次自駕又雪地又山路又夜晚, 所以我都係JOIN 團安全D.

夜晚果度都好似有野食, 睇過資料係祭典有小食攤, 熱食架.

水晶宮

大笨鐘 發表於 19-11-7 15:35
正喎!咁我都報 tour 啦!

另外可以留意貴船點燈嘅時間,睇吓行程安唔安排到,好靚,可惜只有星期日,我 ...

我去唔到啦, 京都行程多佐美山行程已密麻麻, 美山就係星期日去. 可惜係去唔到頭尾日睇煙火. 不過去到美山都好開心, 難得咁啱係京都.

水晶宮

大笨鐘 發表於 19-11-7 15:55
我地都遇唔到煙火,不過去到美山町都好好啦!我地之前夏天去過白川鄉,估唔到連 c6 都驚嘆,可以睇冬天點 ...

我第一次睇燈祭好期待

雖然住京都2晚, 但好似行京都時間都冇乜. 滑雪本來預2日, 依家都改佐滑一日, 因為D細路又話要鈴鹿又話要去USJ, 搞到我都冇曬時間周圍行吓. 應該要下次再去過先遊到京都.

水晶宮

Tabo63 發表於 19-11-8 14:31
今日 kkday 出左雙11折,有89折。

但我尋日已經book佐

水晶宮

Tabo63 發表於 19-11-9 09:22
可以取消再 book嗎?

可以,不過尼個promo code試過用唔到。同埋我之前已用易賞錢,hsbc 分兩張單平佐少少,所以算啦唔搞,除非再平得多先搞。

水晶宮

大笨鐘 發表於 19-11-9 13:55
請問而家祇園花見小路係唔係唔可以影相?同埋可以泊架車喺邊度呀?

係呀唔可以影相。

我都唔知邊度可以泊車,所以打算晏d先攞車,唔泊京都。直接攞車去溫泉酒店。

水晶宮

大笨鐘 發表於 19-11-21 23:38
$7xxx per head,台北轉機

你轉佐第二間?

水晶宮

大笨鐘 發表於 19-11-22 06:20
係呀!轉咗長榮航空

都係初三出發?轉機都唔平喎,點解唔買直航,我見ANA都差不多

水晶宮

大笨鐘 發表於 19-11-22 10:31
都係 keep 返原本時間,轉機唔平呀!呢個時間買過係貴架啦!我想到埗即攞車過京都,所以無買 ANA,唔想太 ...

你轉機中途等侯時間要幾耐?我買中華要轉航廈,去程我驚趕唔切,所以揀佐2個鐘。

水晶宮

大笨鐘 發表於 19-11-22 11:31
我中途個幾鐘轉機,喺同一航廈轉。唔同航廈都可以行到,兩個鐘應該夠。
...

講問仲知唔知如果寄倉行李係直掛,即係咪台灣唔洗再安檢?我驚買佐d台灣唔可以入口既野,所以手提我唔可以亂買。

首頁
12345...6

尾頁

跳至