跳至

首頁

尾頁

男爵府

牛年勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Re: 0舍易減肥會

all,
我新年重咗個1kg已經減返喇 主要都係做多少少運動(每日20mins stepper) law, 星期六日都食到亂哂, 個餐單都唔敢寫出來

3月6日主樓飲食
早: 麥芝蛋+奶茶
午: 紅米飯一碗, 菜一碗, 蠔仔炒蛋, 豬排一小塊
tea: 咖啡, 低脂威化餅
晚: 低脂yogurt, 蕃薯, 蘋果一個

3月5日主樓飲食
早: 麥包+咖啡
午: 紅米飯一碗, 菜一碗, 栗子幾粒, 魷魚少量
tea: 咖啡, 低脂威化餅
晚: 紅米飯一碗, 菜一碗, 豬排一塊, 雞翼一隻, 香蕉一條

男爵府

壽c,
yes, 係小型的步行機.
會傷膝頭架, 所以踩既時候一定要著波鞋, 每次只可以踩20分鐘, 每分鐘最多100下~

男爵府

002,
其實有個運動好arm你既, 你可以揀急步行20分鐘-30分鐘, 個速度比散步快d就得, 行完之後有少少汗同熱, 咁就arm 喇~ 呢個係好好既帶氧運動. 你試下啦~
我頭先食完lunch都同d周事去行咗25mins.
行樓梯都好架, 不過要over 20mins既帶氧運動先會開始燃燒脂肪.
tungtung20040214 寫道:
樓主,

做運動呢家野我就真係懶啦, 不過平時出街通常有電梯搭既話我都盡量選擇行樓梯架, 咁得唔得呀? :mrgreen:

男爵府

係啊, 008, 唔收貨, 你快d諗個搞笑名先.
misslee 寫道:
[size=large]Objection 樓主!
008個名太無創意啦!
唔收貨呀!

男爵府

009,
你呢個名"擰擰頭"好難打wor.
CJBaby 寫道:
我個名叫 "擰擰頭"
批唔批呀? :mrgreen:

男爵府

壽c,
"通淋巴"呢個名好搞笑wor, 虧你諗得出, 睇下008意願如何啦
misslee 寫道:
008,

初初看見你說的"林巴", 還以為你就"通淋巴"呀!
不如你就叫"通淋巴"啦!

男爵府

壽c,
係啊, 加埋呀"流主", e+已經有"十兄弟"喇
misslee 寫道:
樓主,

突然間我覺得我們由001-008,
好有十兄弟 feel 呀!

男爵府

chris,
係啊, weekend通常都失控架, 所以...

男爵府

002,
都唔係太差je, 好過你之前lunch飲珍珠奶茶, 珍珠奶茶又係3xx個卡路里.

男爵府

講咗咁耐都唔記得介紹你地睇呢個網站, 幾好架:-
瘦身

另外有本書要介紹你地睇, 佢係我睇過咁多本減肥書資料最詳盡既一本:-
我要keep fit
圖書館都有得借.

男爵府

002,
個d好似用麻糬粉做架, 應該係好肥, 因為一般奶茶都係8xkcals, 加咗珍珠就3xxkcals, 我個次見到個數都嚇一跳, 有冇咁高呀 ?-(
tungtung20040214 寫道:
樓主,

我d魔鬼同事成日"了"人叫珍珠奶茶飲架, 我又衰, 忍唔住佢地既引誘, 不過我次次都係飲半杯就算架啦, 咁咪得1xx個卡路里囉 話時話, 我好鐘意食珍珠奶茶入面個d珍珠架, 係咪好肥架?

[quote]
wouldbe 寫道:
002,
都唔係太差je, 好過你之前lunch飲珍珠奶茶, 珍珠奶茶又係3xx個卡路里.
[/quote]

男爵府

我都係啊,
自從做咗人地條"靚",
忙到死,
e+都冇時間係樹 :-(

男爵府

車車,
報到就好喇, 健體舞=健康舞, 我自己已經miss咗4堂冇上喇. 公司太多野做, 再加上心情唔好, 所以有d放par.
你上堂之前飲d低脂乳酪丫, 幾好架, 另外我睇過一本減肥書有個秘技係做運動前飲咖啡, 佢話可以促進新陳代謝wor.

男爵府

車車,
我自問係一個體育白痴, 冇咩人會差過我, 我通常會企係miss左邊第一個, 睇住miss跳咩, 就盡跟law, 我冇笑啊, 好認真咁睇住來跳, 我冇理其他人, 其實佢地都唔得閒理你, 跟到幾多就幾多. 慢慢就會好d.
第一件事你要做既就係唔好"笑"

男爵府

車車,
都好丫, 你一定會瘦架
我就衰報咗名成個月都冇去上, 即刻肥咗1kg, 重要個人好冇精神, keep住跳個時精神好多架.
你地去打笑笑羽毛球預埋我丫
Ki-ki 寫道:
樓主:

星期二我上第二堂, 我聽妳話, 無再笑, 但都係跟到d又跟唔到d, 不過算啦, 5蚊一堂, 算係咁啦, 不過我就覺得運動量不夠, 我見所有人都唔係出大汗囉(包括我)

所以我打算o向星期一, 三, 五如果可以的話, o向屋企跟帶玩kick boxing (以前有同同事過, dup左帶)

男爵府

009,
我最近一個月冇去跳Aerobic都重咗2磅啊 :-( 不過你好過我, 大把本錢wor.

男爵府

001,
陰公啊, 你要好好保重啊, 希望你快快好返, keep住輕啦~

首頁

尾頁

跳至