自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

算吧啦,最緊要自己放過自己,正面努力生活。呢度夠有口賤網友拿我呢方面的不幸來踩我,我唯有祝佢他朝君體也相同。咁踩人。

水晶宮

Fatima_melanie 發表於 24-4-27 03:44
單係梅媽已經推翻呢句說話

我父母都類近梅媽款,問題係自己有冇咁傻比佢要脅到。做基本野算。

水晶宮

Anpanmama 發表於 24-4-27 02:41
同意樓主所講,我亦對呢句天下無不是父母非常反感!
但Bk有幾個古代穿越嚟嘅,好緊張「供養父母」「孝順娘 ...

同意。我不求將來仔女供養我,我只求佢哋不啃老。

水晶宮

noodle_noodle 發表於 24-4-27 18:45
後面已經有一個想帶頭插我,我都成日講,就算身邊人知道我原生家庭嘅情況,都會叫我主動搵我媽,關心下佢 ...

我明白你處境,所以我不會勸你同原生家庭點改善。

我都經歷過,由我十多歲半工讀開始,我已經很疏遠父母。啲人話父母有養育之恩,咁我做基本,比左家用,嫁左都比,一直比到去年佢哋話不用比。

額外關心,做更多的野,我沒本事做。我自己小家庭都好忙。對於大細昭的父母,我都要學識止蝕,放過自己。我一直最討厭阿媽成日埋怨點解我不是仔。佢覺得我人品好,有責任,但最大不受寵原因就是我不是仔。

水晶宮

RAY媽 發表於 24-4-29 08:50
即係佢心底知你叻女,而佢都唔要你的家用,係咪知錯想與你和好?

是但。我只是沒咩感受,不會大吵大鬧那種,係慢慢淡出,淡如水那種。

佢哋只是表示,話咁多個仔女,係得我月月比足家用,其他啲仔女,都不是月月比,有時都沒比。我比左成廿多年家用,夾埋七位數都有了。倒轉佢哋有冇比七位數養我。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊