婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

咁你老公覺吾覺得佢阿媽之前做既野都好無禮貌???

大宅

原文章由 三月媽咪 於 08-6-11 15:26 發表

有啊!仲鬧過佢變太舔!所以我話頂佢啊媽唔順要返娘家佢都無意見咯。

啊...咁你老公同你嘈即係只係怪你好打電話去,攪到佢俾阿媽煩,而吾係話你好吾叫佢阿媽??咁都好少少.......

試過有次我同老公拗交,已經興到爆,99因呢件事打黎死吾肯收線係咁講,我響電話度已經噤住度氣,笑住既聲係咁講左幾次"99,得啦,係咁先啦!"佢都仲吾收線,結果我終於有次講完呢句野就收線!個8婆竟然之後同我老公告狀,屈我話我"級"佢線喎!!!

我老公就走黎話我,話果個話哂係佢阿媽,係長輩,點都吾應該"級"佢線呀??我咪話:"一來,我無"級"佢線,係佢自己死吾肯收線,咁點o者??二來,就算係又如何??你阿媽好值得人尊重咩??我已經尊重左佢好耐架啦!!但我開始忍吾到啦!!(我果時真係好鬼興)而且你阿媽又好尊重佢99咩??你話你阿麻好好人,又幫你阿媽湊孫又盛,你阿媽都吾尊重你阿麻啦,成日響我媽媽面前叫佢"慈禧"呀!!"

點知我老公話:"佢咁樣做係佢既事,吾代表你都應該咁做!" 頂!!!

大宅

三月媽咪,wmpl,

係呀!!我以前都會對6299保持基本禮貌&客氣,但而家,我都同我老公講,我吾敢擔保我第時見到佢地吾會黑面架!!佢最好就吾好俾我地見!!!

首頁

尾頁

跳至