婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

我個件直頭係佢阿媽話屎係香嘅, 佢都認為屎係香架啦!!!!!呢d咪愚孝仔囉!!!!!!!!

珍珠宮

好媽媽勳章

墨魚太太、DebuPegg:
我直頭覺得我一講6299, c6就好本能地起"鋼"保護佢哋添。所以我有時都同c6講要企返我立場諗吓, 將心比己吓如果受到咁嘅對待c6又會點。

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 DebuPegg 於 08-2-20 13:09 發表

吱仔與lo仔,
你講得好"中", 我一提62/99任何野, 你會見到佢起晒"鋼", 準備還擊咁...
因為我要接番個BB同我地住既問題(BB,Mon-Thu係99度住), 同老公吵過/傾過好多次...
我試過心平氣和勸我老公對我公平d, 站係 ...

我都試過咁 ,最後成日都嘈, 我拍咗個email比c6, 如果佢屋企人(例如佢個妹/囡)咁比人恰法咁佢會點睇??? 咁佢都算肯自我檢討吓, 先好咗咋

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 DebuPegg 於 08-2-21 16:11 發表

都話你好架啦... 你俾 email 你老公討論, 佢都會檢討吓, 好咗
我大大話話因為呢件事(接bb), 面對面, 發牌氣, 離家出走, 係電話度傾, 出左至少5封email..... 佢啋都唔啋我(即係無同佢呀媽傾過), 當我同bb無到
真 ...

可唔可以扮晒接bb返嚟小住, 然後唔比返你99? 你同你老公唔好再"薑"落去喇, 對兩公婆感情真係唔係咁好

珍珠宮

好媽媽勳章

唉.....少d見面就少d磨擦, 其實你哋可唔可以盡量避開你哋的99?? 我覺得唔好驚你哋老公唔鐘意, 你哋要錫自己多d

我雖然作戰成功, 但始終真係好睇條c6點諗。 否則我真係同佢離婚, 我會自己一手一腳養大對仔女, 佢呢世都唔駛旨意再見到d仔女呀......我係認真架!! 就因為佢明白呢點, 佢又深知佢d屋企人騎呢古怪, 既然唔可以勉強我接受到6299, 6299又唔真係咁like我, 咁不如少d見面仲好!!!!!:;pppp: 唔使大家做show痛苦!!!

你地又唔好諗得咁悲, 希望在人間, 我支持你哋的!!!!

首頁

尾頁

跳至