想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

lisanatong :
你有咗啦!先恭喜你先!你唔係排卵呀!因為紅D都可以CHECK懷孕的,依家再加上綠D有淺線,好肯定架啦!可能你依家有咗不是太耐,所以紅D綠D都無咁明顯架,你依家有咗最好不要do do喎!

我都在等緊BINGO呀,希望好快到我,我都要偷啲你的運氣先!你今日係第幾日啦?

大宅

原帖由 粒粒芝士 於 09-2-23 22:38 發表
我都係咁,我係1月31日第一天,但用緑d無上線喎,但紅d就今個星期都見到有條好深既紅色線喎,我都想知係咩事呀,..

你有咗啦!我都聽其他姊妹話到來M的那幾日如果CHECK到紅D有深粗的話,就已經八成係有BB的啦!再遲幾日你用綠D都可以CHECK到架啦!

你有沒有CHECK你幾時排卵架?我上次來M係1月30日,比你早一天,我大約係今個月16日CHECK到有排卵的,我今早用紅D CHECK都係得水印咋!

大宅

原帖由 lisanatong 於 09-2-24 16:54 發表

喺唔喺真架?但喺頭先又再CHECK過,條線好淺好淺啊。
因MIFFY話排卵既話綠D都有可能會有印架,所以就KEEP幾個鐘都要CHECK一次啊。

大宅

我按錯咗呀,頭先打比你的字無晒啦,激死我啦!你明天再CHECK下啦!不過你又真係幾有機會的,紅D,綠D都有喎!

大宅

vnghk0001 :

點解紅D不要在早上CHECK呀?

大宅

原帖由 lisanatong 於 09-2-24 23:00 發表

好希望條線會越來越深啊,我一日試CHECK3次,你見到哩張相喺今日11點左右測試既,當時見到條淺線又驚又喜啊,不過之後3點鐘同8點鐘同時又CHECK 紅D同綠D,甘綠D條線真喺好難見到咯,唔知道喺唔喺又得個“吉”啊 ...

你都算有機呀!我都唔知道今個月係咪又唔得呀,因為我之前仲未有的時候係同依家情況一樣,我排卵後就子宮痛同乳房痛,依家好似無再咁痛啦,跟住一個星期後就來M,我諗M就快到啦,不想M小姐來呀!

大宅

原帖由 miffymiffy 於 09-2-25 11:17 發表

之前見人講過話中醫師話係晚上 7-8 果段時間易d check到深粗.

你指這個時候用紅Dcheck排卵,定係check驗孕呀?今日days27啦,我今早一早用紅D check驗孕,得水印粗,清晰度得10%左右,你話有無可能有bb呀?

大宅

原帖由 miffymiffy 於 09-2-25 11:45 發表

我講係check 排卵

你cycle幾多日? 你睇埋明日/後日有無再變深粗~~ 你之前有無減少飲野黎測? 起碼80%以上深粗先有機

我昨日都有用紅D check,但都係有糼細的水印,今日就變粗咗的水印.我在早上第一次去check的,其實我的M期由20日至40不等.

大宅

原帖由 lisanatong 於 09-2-25 11:48 發表

做咩唔試埋綠D呢?一樣有機架,綠D最好喺用晨尿CHECK啊,咁你天朝記得試下啊,可能有驚喜呢?祝你好孕!!

我未用綠D呀,因為我之前那次都係用咗紅D check到有深粗先用綠D的,不過BB都係流產咗,希望今次中咗,同埋平安咁生BB出來,我就好滿足架啦!

你今日有無再check呀?情況係點呀,希望我哋都係有機架啦!

大宅

原帖由 lisanatong 於 09-2-25 13:50 發表

今日11點起身有CHECK 紅D同綠D,結果同以下圖一樣啊.

再繼續check囉!check到肯定為止!

大宅

原帖由 bebu123 於 09-2-25 14:14 發表

我昨日用紅d係白雪雪,仲白過我~
但今日再用有好粗既水印,即係灰色水印,未同對照線一樣。
不過可能都有m來既預兆

你今日days幾呀?我同你一樣有粗水印呀.除咗呢啲之外仲有無有其他身體上的特徵呀?我都怕係m兆呀!

大宅

原帖由 bebu123 於 09-2-25 14:27 發表

我今日day28架啦~

我覺得口渴、胸痛/漲,腰有d yuen~

我cycle 30左右,不過我m前都有呢d徵兆架

我今日day27,你早多一日過我,如果我哋都一齊中就好囉!我每次m前都係個肚扯住痛,胸痛,中意食酸嘢架.....好似有咗的特徵架!所以我都唔敢肯定!

大宅

原帖由 星星嘟嘟 於 09-2-25 16:26 發表
你地通常day 幾 用紅 d?

我完m後三日就會用,紅D跟住由淺d變成深粗架!

大宅

原帖由 jwmae 於 09-2-25 19:24 發表
請問係咪M後初期係冇線,漸漸會有淺線,到近排O期就會變深色粗線,過後又係淺線,若果BINGO就會出返深粗呢????

應該係咁樣架,我之前都試過係咁樣架!你開始咗未呀?

大宅

原帖由 vvvir 於 09-2-25 23:46 發表

我無晒紅d
今天暫停check
要聽日寄到先有
手好癢啊
但哩2日覺得體溫好高
肚好餓,但又食好少,少少反胃,有時會暈
一直覺得肚裡面做緊"工程"
左邊屁股又會抽吓
胸係排卵期就漲,但今日有少少癢 ...

今日我day28啦,今早都未check到呀,但成個人好累,想嘔又有點頭暈!但我食量多咗,好快肚餓!

大宅

原帖由 jwmae 於 09-2-26 03:08 發表
我啱啱先開始學用D仔,今日有一條淺線,如果過幾日有粗線就好囉

如果你有排卵的,淺D好快會變粗D架啦!到時你就要努力啦!

大宅

[quote]原帖由 lisanatong 於 09-2-26 11:09 發表

已經3日連續紅D 綠D測試結果,者DAY 27-29。綠D條仲好淺啊,今朝又量過體溫喺36.7,前2個禮拜有感覺胸脹,依家減輕咗好多喇,咁哩D現象會唔會喺假像來
架? ... [/quot

你越來越明顯啦,一定得架啦!我仲未CHECK到呀,但呢幾日就一日攰過一日啦,我一陣都要去睡個小睡哩!你依家身體上有什麼特徵呀?

大宅

原帖由 lisanatong 於 09-2-26 13:35 發表

==>sweet888

你可以每朝醒咗之後唔落床,試下量下體溫啊,睇下有無保持喺36.7度啊,因為體溫都可以CHECK BINGO架。

你今日條線有無再深到呀?我今日開始用紅D check到有70%的糼線,而唔再係水印啦,唔知道有無機會呢?

大宅

lisanatong:

咁我真的有機會呀?你之前係唔係這樣的嗎?你依家仲有什麼的懷孕的特徵呀?你個肚有無扯住扯住架?

大宅

原帖由 lisanatong 於 09-2-27 14:47 發表

哩幾日就個肚就無扯住扯住啊,前2個禮拜就有,可能喺著緊床;不過就多D小便同埋好容易肚餓啊,感覺好熱;我不孬都喺怕凍果只啊。2號BOOKING 咗EC架啦,去CHECK真D先。
你有CHECK D仔啊,不如發D相上來,MIFFY睇得好有經驗架。 ...

在排卵時,我check到有深粗後,過二日左右,我個肚就一直扯住扯住痛,胸又痛,依家無再扯住扯痛的感覺啦,但總係覺得有啲嘢咁,那種感覺講唔出來!

我都係覺得好快肚餓,感覺都係好熱咁,唔知係咪天氣熱咗呢,仲有就係有啲頭暈,好攰咁,條腰有時有啲痛,其實都唔知係咪m前的先兆呀!不過我就未有尿頻的感覺囉!

我部相機照唔到你的咁清晰呀,舊相機來架!

首頁

尾頁

跳至