想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 KittyYing 於 11-2-14 17:29 發表
我由上年10月開始試, 飲雞精、食gnc、用紅d、探體溫都做齊晒...

上個cycle仲去睇中醫, 睇完之後計岩排卵果日係星期日, 上午dodo完墊高patpat訓左幾個鐘頭...

7/2開始有d腹痛, 8/2小便有一d血絲, 10/2又有, 再多d血 ...

你只係試咗4個月,呢度好多JM都試咗好多年,咁我地咪要日日喊!

大宅

原帖由 食飽飯 於 11-2-15 11:41 發表
而家d人試一年都叫短. 做人工的媽媽們要打針吃藥所受的更痛苦.

其實我們太易 過份集中精神 在呢年事上啦. 很好的情緒控制是做好媽媽的基本條件, 我們大家都要訓練下自己. 人生中七八十歲分之一兩年, 是很少. 負面 ...

我好認同你的說話,如果自己的情緒都控制唔好,將來點教小朋友? 我試咗幾年都未BINGO,我老公都安慰我話可能你上天要鍛鍊下我,因為我由細到大都冇經歷過大的挫折,我呢幾年都做咗好多野,e.g. 用紅D,食中藥,針灸,做運動(我唔鍾意做都做),飲鮮奶(我個胃唔受得都飲),食花膠,冬蟲草,海參,善存,葉酸,飲寶礦力,用薑水浸腳,照輸卵管,驗血,打針,塞藥做IUI,助養兒童,拜龍母...... 原來唔係我付出得多就一定有收穫的。我都曾經哭過,我同BB緣分未到,唯有盡力而為!!

首頁

尾頁

跳至