跳至

首頁

尾頁

別墅

得閒約埋傾下湊B經或BB Gathering~

我住調景嶺, 庭庭剛剛6個月大喇!

別墅

I live in Le Point. I want my son to be 大仔. I have a boy who was born in Aug 06, majority of his classmates in the pre-nursery school are 大仔 (Jan-Jun), and he is considered as 細仔! My son looks younger than (more B) when compared to his classmates.

別墅

你哋個B食粥仔定糊仔?
我個仔唔鍾意食糊仔, 上個WEEK開始食粥仔~

別墅

Kobaby,

What is your daughter's birthday?

My son is on 10 Dec! Same?

原帖由 Kobaby 於 09-6-15 16:08 發表

我都係tko之友喎, 可以約出o黎玩下呀。我阿女六個月大喇。

別墅

啲人話係, 我都幫個大仔一歲時報, 到兩歲先至收到個電話問我仲有冇興趣; 但個時我個仔已搵咗nursery, 咁佢又問我排唔排低班, 足足又等咗一年先至問我仲有冇興趣讀低班!

原帖由 Kobaby 於 09-6-22 16:19 發表

保護兒童會nursary係唔係好難入呢?

別墅

I was delivered in Union hospital on 10 Dec .

別墅

Hi ...abo2008, your baby girl is lovely and seems quite heavy. What is her weight now?

原帖由 abo2008 於 09-6-25 23:02 發表
我都係住維景播!!! 我個囡囡係12月11日出世架!
如果你地有留意維景i天地既話, 上一期, 登左我個囡囡張相出黎架!!!

幾時約出來聚下呢??

不如, 大家訂下時間先啦!
abo2008.....星期一至五, 任何時間! ...

別墅

My son is around 8 kg.
No ar....
How about in OS, any summer courses suitable for 6 month-old babies?

原帖由 abo2008 於 09-6-26 21:52 發表

上星期一健康院磅有16.5磅, 唔算重呢! 你囝囝呢??

你有冇參加你屋苑攪個o個親子游泳班呀?? 最衰維景
冇!

別墅

My son was born at around 3 p.m. My doctor is Dr. Yu Kai Man. Hehe~

原帖由 Kobaby 於 09-6-27 10:31 發表

ooooo.........ME TOO!!!!!
It's a small world!

別墅

yes. When?

別墅

我係FTMAMI, 我住LEPOINT, 呢度都有得BOOK地方, 但我唔係好清楚有冇適合BB, 要問下先知!

別墅

你哋有冇幫BB報幼潛或協康會的COURSES呢?

別墅

你哋諗唔諗進報PN? 想做細仔定大仔?

別墅

咁你係自己報定係組班o架? 係咪喺kwan tong上?
自己報會唔會冇咁易抽到?

原帖由 tantanmama 於 09-8-21 13:29 發表

我個女報咗幼潛, 10開始上堂. 應該都會報埋12月嗰期.

別墅

唔知仲有冇位呢? 我都想報, 你係報邊個PLAYGROUP?

原帖由 abo2008 於 09-8-23 17:07 發表
我報左協康, 9月坑口上堂!
幼潛就報左12月, 希望抽到啦! 係尖咀上! 如果你都想, 下次我地可以試下組班, 因為我同其他媽媽, 都有5個啦!

別墅

唔好意思, 我唔係成日CHECK EMAIL, 啱啱CHECK 咗!

原帖由 abo2008 於 09-8-23 17:09 發表
我send左e-mail問你, 關於你屋苑book地方既資料架! 你收唔收到呀??

別墅

我都想報, 不過佢話FULL咗喇, 要等下次~

原帖由 abo2008 於 09-9-2 11:26 發表
噚日返左第一堂協康(坑口), 我感覺都唔錯, 媽媽同bb好開心, 好充實! 人數唔多, 1個導師1個助手容易照顧及觀察到bb既情況!

首頁

尾頁

跳至