夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我好同情你, 但女人的直覺是不會錯的, 勸你不要再相信你老公了, 我都是住新聞, 講真回公司拿銀包, 12點出門, 也不會6點才回來, 相信當中他走去同個女的見面. 無巴士? 這個藉口叫人相信都好難LA.

[ 本文章最後由 laimanw 於 08-7-9 08:33 編輯 ]

複式洋房

你不要這樣想吧, 他選擇得你, 就是覺得你是最好的. 我好相信每一個人, 在每一個階段都會選擇自己覺得最好的東西, 因人是自私的. 基於這個理論, 所以這個世界上跟本沒有所謂的後悔, 人後悔是因為發覺現在的境況不好, 先會回想往事. 但如你老公再回到從前, 在一次選擇, 相信他也會選擇你. 你要對自己有信心, 除了你覺得自己少人追外, 我相信你還有其他優點, 你老公才去追你. 可能因為這件事, 你對自己失去了不少自信, 但記著一個沒有自信的女人是不吸引人的, 要肯定自己, 相信自己的"味'力.

現在你一定要令自己冷靜下來, 否則你就想不到任何對策了. 講到尾, 現在都是懷疑, 好可能他與這個女同事只是發生精神上的瞹眛, 但未有肉體關係. 而且, 雖然你老公同自己講過不會步他父親的後塵, 但他可以家照要, 但背後仍發展婚外情, 這樣(在男人眼中)都是負責任的行為.

我相信這裏有很多MAMI都有你的相同經歷, 她們可以幫到你, 但你現在要做的是, 要讓自己冷靜下來, 控制情緒, 同你信任的人講這件事, 然後再想辦法. 不要屈埋屈埋, 不然因為這樣得出一個情緒病來就大件事了, 支持你!!!

原文章由 lulufefe 於 08-7-8 09:13 發表
我真係唔知我會點做! 佢認我會點? 唔認我又會點?

其實我本來真係好信任佢, 因為佢自己爸爸都有搞婚外情,而個二奶仲可以光明五大咁出現, 佢都見到佢媽咪所受嘅委屈, 所以佢承諾過佢唔會好似佢爸爸咁唔珍惜個家!

可 ...

[ 本文章最後由 laimanw 於 08-7-8 09:34 編輯 ]

複式洋房

講得好, 支持你!

[quote]原文章由 lulufefe 於 08-7-8 12:17 發表
....如果真係有事發生,其實都唔使點挽回,因為既然咁忙都仲有時間咁搞,都真係好有心,我再做乜都唔會有用!所以依家除左反思之外,都係時候為自己日後人生同生活想想!

複式洋房

樓主, 有一樣東西想問你很久, 你說你老公常OT, 我都信, 但他OT完, 是否同那個契妹去死飯呀? 他是有OT, 但未必OT到這麼晚, 你知他同這個契妹是同一間公司的, 你好難知道他OT到何時, 及OT之後做什麼. 而且, 你話他近半年都勁OT, 我在想你老公是否半年前已經同這個契妹開始了?

[ 本文章最後由 laimanw 於 08-7-9 08:37 編輯 ]

複式洋房

ZJ,

我想講, 我覺得這個世界上最賤格的男人, 莫過於自己個老婆仲大緊肚, 自己就出去攪婚外情, 在這裏看過不少MAMI都有你這個經驗!

賤男人, 你地知唔知個老婆為左要同你地有一個結晶品, 因為好愛你地BAN賤男人才肯同你地生仔, 個女人要冒生完BB變肥變URGLY, 仲要忍受託仔的辛苦及生仔是的十級痛楚, 都幫你BAN賤男人去生仔, 好心你地就唔好係你老婆大肚時, 攪三攪四LA, 究竟有沒有想過自己的老婆和未出生的子女GA!!!

睇到你老公咁, 作為女人的我, 真是替你好ANGRY. 我覺得男人最不可原諒就是這個時候攪婚外情!!!!!!!!!!!!!!!!!

原文章由 zj 於 08-7-9 15:42 發表
最好問清楚老公. 自己一個受... 好辛苦的...

其實我老公幾個月前都試過瞞住我 delete d sms & msn messages. 有一日我上網 check 手提電話單... 見到佢每一日都 send 幾十個 sms 去一個手提電話 no. 由朝早六點幾到 ...

[ 本文章最後由 laimanw 於 08-7-9 16:11 編輯 ]

複式洋房

同意你的講法, 現階段唯有當佢同個女同事沒有野.

衷心祝福你生個健康肥白白的可愛BB, 等多數個月, BB好快就出世了!

原文章由 zj 於 08-7-9 16:22 發表
唉. 其實我老公對我好好. 我有左 bb 都好緊張我. 又成日陪我...
但係我都唔知我老公係咪同個女同事有野...
呢件事令我心裡面有條刺. 令我疑心更大.

不過呢排我都冇亂諗啦. (不過. 都有盡量睇緊 d 個老公) :bashful ...

首頁

尾頁

跳至