婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

樓主, 講句公平說話, 我都同意shannb的說法。我同99的關係都不好的, 我都好憎我99, 恨不得以後不要見。但就從這件事 (你同你老公argue時, 你搣你老公, 是你不對的, 君子動口不動手, 無論是男打女或女打男也不可。至於你99的說話, 我覺得她也並無不錯, 佢自己都不拾得打個仔, 但見你咁蝦佢個仔, 佢唔angry都至奇。

不過, 我都覺得盡快搬走越好, 因為不同住都會有conflict, 何況同住呢? 樓主, 你都要檢討自己相處情緒的態度, 及原諒你99的說話, 因為佢老人家都是愛子心切。

還有, 你想想, 當佢見你咁蝦佢個仔, 佢見到你媽仲唔當仇人咁, 比我都會。我個賤人99和叔仔蝦我蝦到出哂面, 我父母對我個賤人99也恨之入骨。所以你不可以話你99不彩你呀媽, 你99這樣就是因為angry你整家人, 蝦佢個仔。

原文章由 shannnb 於 08-10-13 19:44 發表
唔好介意
講句公道說話 就奶奶撞入你間房見到你搣老公事件...

佢衝入黎 係佢唔岩
見到你搣你老公 (當然, 第3者唔知原因! 不便評論)

但係企係佢身份諗一諗
如果我個仔 被人搣 我衝上去打鑊佢tim呀! 何止鬧人呀! 打 ...

複式洋房

聽你咁講, 你99都不是善男信女, 快d搬走吧。雖然辛苦, 但好過以後無親屬做。
原文章由 Joanna.L 於 08-10-15 16:33 發表
無銷門係因為成日去洗手所以唔銷,我都知道自己有錯!

不過點樣無人性法,真係要請教呢位99
有次62講錯話,竟然當著我面掌62嘴(佢兩個仔返工)個兩下都唔小野,Wow我心諗99你係咪要避忌下呢,我argue我都閉埋房門先,不過佢 ...

首頁

尾頁

跳至