想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

20170912KSY 發表於 17-9-14 16:39
大家好, 想問下有冇JM睇王家瑋而BINGO?諗住10月去王家瑋初診, 好緊張

我都10月初去見下佢攞意見,睇下積水個邊輸卵管點搞先。但唔會開針。

你地會唔會去聯合驗血同免疫?但我又未打算開針,依家驗定又怕下年開針個時唔準。。但又想驗咗先,下年3月返QM覆診比教授睇下。。

大宅

20170912KSY 發表於 17-9-14 17:20
回覆 jessie_mei 的帖子

想問邊間聯合?

台北聯合化驗所。香港要驗免疫好貴,台灣驗會平D。我見好JM都驗定先,確保放胎之後唔會因為免疫問題流產。。

大宅

jessie_mei 發表於 17-9-14 17:25
我都夾唔到M去呀, 所以攞咗針先, 我都唔知簡唔簡單, 我唸OK卦真係好難BOOK呀, 好似搶機票咁~

...

星期六好難搶得到。。但book平日易好多!

大宅

jessie_mei 發表於 17-9-14 17:42
我book星期一, 都好難book呀....好多台灣太太去搵佢睇

我上網book唔到星期六。我即刻係facebook同佢講,佢叫我試星期一。如果都book唔到佢就會幫我book。好在最後我都成功上網book到。

大宅

KPS1039 發表於 17-9-15 00:24
我都係有積水。香港排左十月頭見醫生,見左之後聽左意見先。之後應該去王醫生度初診
...

最懷嘅情況係要開刀札or 切。。因為積水會影響IVF成功率50% 。。即係原本有成功率只有30%再cut少一半。得返15%。所以我都好1516。去瑋個到聽下佢意見先。

大宅

yhho 發表於 17-9-15 09:52
所有王家瑋醫師初診掛號,必須30天開放網路上預約掛號,一經掛號盡量不要更改,免得影響診所其他病人預約 ...

我都同意係試咗上網book先,唔得先再facebook 問。。亦聽聞有人係facebook預約咗,但去到診所冇記錄。所以都係上網book穩陣好多。

大宅

yhho 發表於 17-9-15 21:29
補充一句,若在網上預約有任何問題,都可在fb 查詢,book 機票前要在fb 溝通好先,不要今日book 完後才打 ...

不如你開個新post講呀!唔係個個都入黎睇到溫馨提示。。總有人冇留意,下次又再問。大家亦可以分享下上網預約攻略。

大宅

20170912KSY 發表於 17-10-12 14:49
可唔可以SEND EMAIL 問下王醫師, 見完謝醫師仲有無得見佢?

你book咗謝志昌定係王家瑋?

初診會見咗謝志昌先佢會做個summery比王家瑋。。再晏D先會再見到王家瑋嫁。。預多D時間,會等好耐。

大宅

cindyhung716 發表於 17-10-12 15:32
回覆 20170912KSY 的帖子

謝謝大家的意見, 很感恩, 昨日中午心突然想起不如上網看看有沒有人取消有位, 竟 ...

好好彩wo..平日少人D,應該6點前都睇完嫁啦 。。

大宅

20170912KSY 發表於 17-12-12 14:28
好耐都無UPDATE過自己, 最近我已經放左雪胎, 希望成功

加油!我星期五抽卵啦!谷到有15粒。

大宅

20170912KSY 發表於 17-12-12 16:49
回覆 lovelyfreda 的帖子

今個星期5抽卵? 谷到咁多..都應該要雪胎喎~~記住食多D蛋, 加油~

由day1開始日日都食2隻蛋加滴雞精。。依幾日最後衝刺,食夠3隻。

啱!我要雪呀!

首頁

尾頁

跳至