論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

請左個本地完約菲,做咗兩個月。做得麻麻又黑面、自己已經唔係好like佢,工人今日竟然自己遞信話唔做,一個月通知下個月走。
因為工人之前入職時,我仲未俾一程機票給佢,現在走又要補一程機票給佢。

工人話佢會係香港継續打工,如果我補錢給佢,請問俾幾多錢比佢代替馬尼拉機票錢呢?

諗起又要再搵工人,真係好頭痛。

大宅

Baby豬1209 發表於 20-11-3 22:05
我工人,本地菲,做咗一個月又係唔做,我又要重新請過
真係頭暈暈

大宅

joey1001_1001 發表於 20-11-4 10:15
咁冇問題,等佢confirm幾時可走先再出機票,佢有自由上唔上機。
舊工人上兩個月走,我買機票都好煩,因疫情訂左機票又取消,而且仲未退到錢。跟著訂另一間航空公司,訂左又改期,都撹咗好耐。

雖然依家工人麻麻地,我都唔想以錢代機票的,但搵機票都麻煩,我寧願放時間係搵新工人到....唉

大宅

OKC 發表於 20-11-4 14:48
可否pm 你工人名字,驚請同一個人
Rxxxx Divina Hxxx

大宅

eunicema 發表於 20-11-5 19:43
你可以上Cebu Pacific website and get a quote for ticket from 1/1 onwards. Click in and get the pric ...

好呀, 唔該哂.

我上網揾下先, 我要揾來回機票, 因為初初佢入職時個張單程机票錢,我都未俾佢.

其實我都嬲嬲地, 唔想同,工人講野. 做咗兩個月又唔做.

可能因為我WFH, 每格一星期就留在家中, 多時間對住, 攪到多磨擦...而且近日疫情, 工人再揾工真的很容易. 其實自己對這個工人, 已經比之前的工人好, 但是她都整日黑面, 諸多要求... 攪到自己心淡淡, 唔想再揾工人了.

首頁

尾頁

跳至