跳至

首頁
12345...10

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我又黎報到先,
我十月份生日,
今年而經收到份超級大禮物 ,
聽日去東區第一次檢查喇,
唔知係咪會見醫生呢,
唔知有冇得照bb

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我今日去東區第一次見醫生喇,
都係例行檢查下身體,跟住用部機聽BB心跳,
不過真係等好耐,我等左個幾鐘,
不過約左下次19W幾返去照結構

水晶宮

原帖由 kerrykevin 於 10-11-4 09:53 AM 發表

哇~~ 約到照結構真係好呀, 希望我都約到啦!

我都唔駛主動問醫生有冇得約,
係醫生主動話下次約你6個星期後返黎照結構啦,
到時可以問下個醫生仔定女嫁喇,
東區幾好

水晶宮

原帖由 stbb06 於 10-11-4 03:13 PM 發表
我出左院喇,我係10月24日入院架,o個朝發現底面褲都濕到過哂(似係血水),我驚係個環攪到穿左水,咪即刻入東區囉,佢地就叫我入院喇,入到去又照超聲波又開夾睇,話唔似係穿水喎,我問佢地咁咩事會咁,佢地只係答我作小產囉, ...

方醫生真係幾好嫁,我自己都係睇佢,
佢好識安慰人嫁,又會同你講笑,
真係好好

水晶宮

原帖由 LJ_BABY 於 10-11-5 12:07 PM 發表

第一次見醫生,係咪只係檢查陰道同乳房,會唔會照超聲波架?有得照結構真係好,希望我到時都約倒啦

佢只係用部胎心機聽bb心跳嫁咋,
冇得照照聲波,所以我20/11都約左私家照見下bb

水晶宮

原帖由 jjtseung 於 10-11-5 06:07 PM 發表

我上次飲又OK... 佢地加大佐杯糖水, 不過就稀佐, 無咁難入口!

頭半杯我覺得好OK, 係後1/3開始覺得難頂! 唔好飲得太急!

我99教我千其唔好溝水飲,
唔係仲辛苦

水晶宮

原帖由 jjtseung 於 10-11-5 09:30 PM 發表

自己溝水???

佢一杯杯已經ready係度拉wor! 果一大杯落肚已經飽晒, 再溝就真係會嘔...

我99個陣陪我姑仔去做產檢,
佢係醫院見到好多媽媽都咁做,
佢叫我千其唔好咁做,因為仲難飲哂

水晶宮

原帖由 phantomlaw 於 10-11-6 10:29 AM 發表
係呀﹐9wk幾第一次產檢已經book晒覆檢﹐ultrasound﹐x-ray同二月血糖測試﹐血糖測試張覆診紙寫住要辦入院

其實係咪即係量飲糖水前後嘅血糖level? 杯糖水有幾大杯架?

...

懷孕唔可以照X-RAY嫁喎,
你要問清楚呀

水晶宮

原帖由 xglo 於 10-11-6 09:38 AM 發表
尋日放工,有一個同事面對面咁行過,之後叫住我,問我:你係咪有左?我當時真係有d呆左,我應佢唔係,因為呢個同事一向都好八,我唔想未係時候就公開,我問佢點解咁講,佢話我行過黎果時身型好似....
之後自己同d best ...

但係D人唔係話就算三個月前,
都唔可以應人唔係嫁咩,
我好彩,冇人問過,
我尋日開始覺得開始見肚喇,
尋日返工一上車就有人讓位喇

水晶宮

原帖由 phantomlaw 於 10-11-6 11:06 AM 發表
jjtseung﹐黃二少奶﹐soli soli﹐岩岩睇番張覆診紙話係超聲波X光部﹐到時係20wk幾﹐應該係照structure

我喺威爾斯睇

咁就OK喇,因為冇可能叫你照X-RAY

水晶宮

原帖由 jjtseung 於 10-11-6 11:10 AM 發表

我陀3胎, 胎胎都係day 1已經話晒比所有親戚朋友知啦!

"BB小氣"呢種說法, 信則有......

btw, 頭3個月唔定係事實! 只係我的style, 得就接收大家的祝福! 唔得, 亦都唔係件醜事, 接受大家的關心! ...

因為我自己之前小產左兩次,
兩次都冇問人講嫁,
所以今次第三次咪過左三個月先囉

水晶宮

原帖由 phantomlaw 於 10-11-6 11:20 AM 發表
好明你嘅諗法﹐我之前都小產過﹐而家過咗3個月其實都唔係好想主動講﹐之前以為過咗OSCAR果關會講﹐而家又想過埋structure先

不過其實都忍唔住﹐有人問都認架哪

...

我99好早知,因為佢估我有左,
我自己屋企人,我大約2個半月講左俾佢地知,
而其他人,你問我先會講,唔會主動講俾人聽

水晶宮

原帖由 kerrykevin 於 10-11-6 11:31 AM 發表
morning ar JM
我囝囝尋日去左瑪麗睇醫生啦, 不過醫生話佢都唔係嚴重野, 咁都放心d, 而家排左12月3日做手術, 不過呢段時間, 囝囝一定唔可以病, 病左就要再遅d先可以做手術, 唉!! 天氣又凍, 真係要好小心照顧佢先得呀 ...

咁你要小心照顧囝囝,
你自己粗身大細,都要小心

水晶宮

原帖由 kerrykevin 於 10-11-6 12:25 PM 發表

哎呀.... 令我諗起獎門人玩遊戲果杯野

我姑仔話OK,唔係太難飲嫁喎

水晶宮

原帖由 Littlehorsebb 於 10-11-6 04:17 PM 發表
可以約到係政府做結構, 真係好喇!
我下星期三去東區做Oscar, 唔知到時可唔可以約埋結構呢?

我唔駛問個醫生有冇得做,
佢而經自動幫我約話,
約你6個星期後返黎照結構啦,
真係幾好

水晶宮

原帖由 sunkit 於 10-11-7 01:28 PM 發表

其實係咪一到12w, 已經叫做3個月架啦?!

係呀,4W一個月嘛,
40W咪十個月囉

水晶宮

原帖由 jjtseung 於 10-11-7 09:08 PM 發表

聽日我家細細就12周... but, 我一樣咁嘔...

我到左14W都間唔中作嘔作悶

水晶宮

原帖由 kerrykevin 於 10-11-8 03:11 PM 發表
哇~~ 頭先同同事飲茶, 佢地叫左個lunch set, 包左個湯, 同事一飲就話好甜好好味, 我聽見就擔心啦, 好彩 "不" 左湯 "咋" 上台, 哇~~~ 原來係竹蔗, X根, 馬蹄, 生魚湯 嚇c我, 好彩無飲!!

又不過, 都食左半碗 ...

出面D湯真係唔好亂咁飲呀,
因為你唔知有咩料係裏面,
羊唔食得喎,忍下口啦

水晶宮

之前一直都係作嘔作悶,
頭先終於真係嘔,
嘔完而家個喉嚨勁唔舒服,
點解反而14W後先搞D咁O既野

水晶宮

原帖由 LJ_BABY 於 10-11-9 11:58 AM 發表

會唔會而家胃口好左,食得飽先嘔,你嘔完要飲返D水,沖沖個喉嚨會舒服D

我放工前都冇食野,一直返屋企都好地地,
見又唔肚餓,咪等c6收工個陣叫佢買野返黎先食囉,
中間都冇食過任何野,
我跟住走去沖涼,沖完涼就唔舒服喇,
咁我企係個toilet度啦,跟住就真係嘔左出黎,
我跟住有用暖水沖下個口,不過都要隔左陣先舒服番d

首頁
12345...10

尾頁

跳至