自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我睇見特首都眼紅紅,
同埋真係好憤怒,我相信佢地都覺得菲警冇去盡力營救,
特首一路講,我一路喊

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 Hillary2002 於 10-8-23 11:05 PM 發表
係囉!!佢都唔想, 係菲律賓問題, 個總統死了去邊

個條總統件事發生咁耐,
一句說話都冇出黎講過,
係呢條PK心目中,人命係咪咁賤

水晶宮

原帖由 鑰匙 於 10-8-23 11:07 PM 發表

Philippine總統, 香港唔聯絡你, 你都聯絡下人啦.
如果阿爺出馬就好啦, 唔知阿爺有無關心呢件事呢.

阿爺都有幫手呀,個邊中國大使館,
有即刻派人去了解同幫忙

水晶宮

原帖由 kc_01k 於 10-8-23 11:15 PM 發表

梗係啦, 當地一個高官都無, 比班爛鬼警察話事, 佢地覺得, 唓, 挾持人質啫, 成日都有架啦, 死幾十個都係咁啦.

根本我地特首同佢地講咩都無用啦, 菲律賓總統搵都搵唔倒, 佢地決定倒D咩,你話咩佢咪話好囉, 我地特首 ...

可能係佢地當地,死十個當五雙,
但係有外國遊客被挾持,都起碼要有個話事出黎做野囉,
睇咁耐都睇唔到,完全唔覺得佢地有心救人,
特首出旅遊示警,即係叫我地個個都唔好去,
抵制佢地,佢地都係靠旅遊咋,睇佢地點死囉

水晶宮

原帖由 babyizanne 於 10-8-23 11:16 PM 發表
龜縮總統! 追究到底, 點都要俾香港一個交代囉...
邊個白癡問發放幾多撫恤金架, 究竟幾死幾傷當時仲係未知,
可以做既特首都做左啦其實,
問佢有冇向果邊表態香港方面覺得應該點做,
多Q餘, 人地地方既司法等問題,
香 ...

問個個真係白痴啦,而家咩時間呀,
要討論都唔係呢個時候啦

水晶宮

原帖由 9594 於 10-8-23 11:20 PM 發表

我識野唔多, 如果講錯唔好見怪!!!

雖然菲國今次救人行動, 我地巿民去睇係救得好差,
但我諗我地都唔可以去顯責人地啩, 人地可能已經係用盡九牛二苦之力呢.................

同埋特首宜家係需要智囊團去幫佢寫稿 ...

老實講,就算人質真係死哂,都冇可能去顯責人地嫁,
盡管我地睇到佢地冇盡力,
但係人地真係出動人力物力去做野,
如果呢班唔係外國遊客,我相信佢地絕對理得你死嫁喇

首頁

尾頁

跳至