自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Apple011 發表於 23-3-26 21:23
個女仔喊成咁唔似扮嘢,如果13歲可以作野作成咁真係要頒個金像奬俾佢,我都信個女仔,成件事好恐怖
...

唔好睇少而家啲中學生,我朋友女最近先被同學欺凌,成班真係可以拎奧斯卡,不過呢單要再睇東張有冇跟進喇

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

BKFinder 發表於 23-3-26 21:34
"我朋友女最近先被同學欺凌,成班真係可以拎奧斯卡"

講欺凌者真係可以無中生有,而家啲校園欺凌真係好恐怖,仲有係男仔追求唔成功,反屈個女仔呃飲呃食,咩都有

水晶宮

我睇完東張覺得對父母好怪,成日話冇人幫佢哋,正常梗係去報警,再去信教育局搞大佢,佢地由舊年拖到今年,又唔見佢哋積極做咩幫下個女,而且阿媽可以咁鎮定,比我癲咗

水晶宮

hhma 發表於 23-3-26 22:20
講到東張咁勁,點解好幾次只報一面之詞??

佢哋做媒體接咗覺得有得做咪做,佢地要嘅都係收視率,而且搵佢哋嘅都唔一定係啱嘅,上次有單屈樓上漏水,最後比人拆穿

水晶宮

薯圈 發表於 23-3-28 11:52
我見過。 唔係所有學生都似你想像中咁純品,特別係上到中學,女仔又早熟,佢地嘅心思意念,可以係唔止我地 ...

而家嘅中學生真係唔係想像中咁,男仔追女仔唔成功,周圍唱個女仔呃飲呃食,仲話要計番啲錢,真係唔好話單純

水晶宮

我自己一個女,我都同佢講同異性最好保持距離,我話你女仔搭男仔膊頭唔會比人話,調轉男仔咁做就唔同,唔好講咩就算成年人工作同異性都要保持距離

水晶宮

薯圈 發表於 23-3-28 12:05
男女都一樣,聽仔講學校內見唔少靚女同學收兵收禮物,關系曖曖昧昧,喜見男仔為佢爭風呷醋。 呢d男仔(明知 ...

食飯夾錢應該,但送禮物呢啲邊得計,收兵呢啲係衰,不過你情我願嘅

水晶宮

薯圈 發表於 23-3-28 12:30
既然原來從無想過會接受,根本不應該接受禮物或被請食飯。 接收得禮物, 就預計到對方視之為接受,不能扮 ...

所以成日教阿女唔好亂咁收人禮物,雖然佢小六,不過費時煩

首頁

尾頁

跳至