懷孕前後

跳至

首頁
12345...14

尾頁

大宅

原帖由 ksorange 於 09-4-27 10:26 發表

我會係瑪嘉烈生 我係係瑪嘉烈登記的
所以頭兩先都係係pmh覆診
下次5月21日就到健康院覆診啦
到生前個半月先返瑪嘉烈覆診
佢地有俾結構我照
醫生好好人 有問必答 仲好有耐性
佢用dumper聽唔到心跳
立即同我講唔駛擔 ...

ME 2... 都係諗住係瑪嘉烈生...
下星期三第2次去葛亮洪健康院覆診...
到時問下醫生姑娘係咪可以安排同我照結構先...
如果係就可以save 返千零蚊喇... hehe....

大宅

上星期六去私家做左oscar...
頸皮算係ok... 0.15cm...
驗血report 就要3-4 working days 先有... 應該五一假期之前會知result...
希望順利啦...

對上一次檢查係上上個星期六,
相隔只係一個week... bb 已經由4.59cm 大到去 6.07cm 喇... 好開心...

再開心既係... 見到bb 啜手指...
同埋個頭 "岳岳" 下... 個身就好似隻蝦咁彈左一下... hehe...
好得意....

大宅

原帖由 chancherie 於 09-4-27 12:27 發表

我果時打去瑪嘉烈登記, 佢叫我打去健康院, 3月健康院檢查時, 佢安排我5月6日都系返健康院, 希望到時會轉我返瑪嘉烈, 我都系打算系瑪嘉烈生, 但都keep住私家產檢, 我就擔心瑪嘉烈到時未必有位比我照結構, 所以我已b ...

E... 我都係5/6 返健康院wor...
你去邊間呀? 我去葛亮洪...

大宅

原帖由 chancherie 於 09-4-27 13:10 發表

同你一樣呀!! 我約了8:30a.m.

E... 咁橋? 我又係bor...

大宅

原帖由 david2705 於 09-4-27 13:17 發表

你個B咁高大既,我個B係10W4D照既時候係38.8mm.
你食麥野多架,跟下你先至得!
你會飲幾多杯奶一日?

我每一日既開胃程度係: 早餐 > 午餐 > 晚餐

早餐如果自己夠時間整, 就食三文治...
有2片麵包, 2片火腿, 1片芝士, 1隻烚蛋切片...
再加一盒豆漿 or 朱奶...

午餐通常都係係街食, 份量都係未有b 前既8成左右...

晚餐就食得最少, 可能係一日工作之後好攰, 一般都係食下粉麵果d...

一個星期都係得星期六/日先有chance 係自己煮...
不過煮得黎都無胃口食...

我不嬲都唔飲奶, 暫時都未試... 因為耐唔中仲有少少反胃...
遲dd 要開始try 下喇...

依家so far 磅數都係未有升... 可能仲係消化緊我體內既大量脂肪掛... 哈哈...

大宅

原帖由 chancherie 於 09-4-27 13:14 發表

希望5月6日看完健康院會轉介我返瑪嘉烈覆診啦!!

chancherie,

你打咩no. 去瑪嘉烈book 照結構架?
瑪嘉烈main line 果度比左 29903892 我...
但係我打極都無人聽...

thanks!

大宅

原帖由 chancherie 於 09-4-27 15:21 發表

其實我未book瑪嘉烈, 只是book了c+7月照結構, 瑪嘉烈我要5月6日返去健康院覆診再等佢轉介, 如果你打不通, 有時間的話, 親自上瑪嘉烈book!!

IC IC... THANKS...

我都有問過自己個私家, 係佢度做就一定無問題, 可能就到時間既...
只不過如果係政府有得做就係政府做啦...
頭先卒之打通左... 個姑娘話要over 35 先會安排做...
下星期去健康院再問清楚d 先...

大宅

原帖由 lai_tat 於 09-4-27 15:41 發表
好感動...

頭先老闆尊登同我講...
佢話"豬流感"應該係堅架喇, 叫我小心啲, 唔好去旅行, 記住注意衛生, 要成日洗手, 可以嘅話, 帶mask啦...

佢話, 你有咗BB, 一定要加倍小心呀... ...

依家咩食物都好似有野咁... 真係...

大宅

原帖由 lai_tat 於 09-4-27 16:09 發表
我覺得一定要同公司講囉... 大家方便嘛...

我好早已經同direct boss 同埋HR 講左...
自己d team members 就上星期講左...
亦都預左會散開去...

我覺得ok... 因為比人知道有左, 有d 咩野唔方便起上黎... 易d 處理...

大宅

原帖由 jojodic 於 09-4-27 14:47 發表

唔只"算係ok", 關於頸皮, 醫生話 " everything under 3 is good". 你 0.15cm, 應該係超級過關呢 ! :)

hehe... 如果係就好喇...
等埋個blood test report, 就叫做過左第一關喇...

大宅

原帖由 Rachel208 於 09-4-27 16:55 發表

健康院個d 都得咩? 到診紙上註明唔可以當病假用wor~
我依家都係用al 去checking jar~c+就book 放工後趕過去law~咁就唔使用咁多假....

如果到診紙可以既話..咁第時就唔使煩啦..我仲計緊夠唔夠al 放tim 呀~> ...

你問醫生, 佢會寫假紙比你, 同到診紙係唔同既...

上次果醫生比一日我呀... 幾好呀.... 等我唔使趕返工...

大宅

原帖由 小金旦 於 09-4-27 17:00 發表
今朝去私家做oscar, 醫生話見到nose骨, 頸皮1.99cm(below 2.5cm normal), 依家等埋今晚個驗血報告就安心d...........

今晚咁快就有report 喇... 真好...

大宅

原帖由 小金旦 於 09-4-27 17:31 發表
popodordor,

岩岩姑娘打左黎, 血色素ok, 1/14068應該係低危......

wow...

1/14068... 好正wor...

大宅

原帖由 jojodic 於 09-4-27 18:17 發表

我就真係要觀察多幾日先知...今朝起身精神咗, 不過下午都係眼瞓...我真係好敬佩各位要上班嘅媽咪...還有好似無咁易想嘔噃... 我老公好衰,扮我嘔呀 >. ...

依家每個weekends 我都好佩服係weekdays 既自己...
因為weekends 一定係3-4pm 左右就想訓...
weekdays 返左工就好dd... 不過係收工果下攰...

大宅

原帖由 jojodic 於 09-4-27 18:26 發表

原來咁...希望你晚上瞓得好啦...

訓就訓到... 不過差唔多每晚都發唔同既夢...

大宅

原帖由 may827 於 09-4-27 19:46 發表

我都唔係成日飲架,因為我都怕肥,我都只係間唔中飲吓,同埋初初果時我飲唔到奶,所以飲佢補充吓囉
仲有冇其他味道架?我可以考慮下用嚟代替鮮奶Wor... Hehe...

大宅

原帖由 小蛇 於 09-4-27 19:12 發表
係呢...吾知大家~
有冇諗過請陪月呀?

暫時無諗呀!

大宅

原帖由 jojodic 於 09-4-27 19:58 發表

本來都有打算, 但我見我朋友連helper 都無請都攪點, 我估我有helper都ok掛...
我都係打算請工人,你諗住幾時請呀?

大宅

原帖由 jojodic 於 09-4-27 19:58 發表

本來都有打算, 但我見我朋友連helper 都無請都攪點, 我估我有helper都ok掛...
我都係打算請工人,你諗住幾時請呀?

大宅

原帖由 may827 於 09-4-27 20:01 發表

你可以睇吓依條link

http://www.babyhousehk.com/eshop/index.php?cPath=27_89&sort=2a&page=3

但我聽講話sogo有得買,但我唔知幾錢,因為我宜家飲果d都係其他jm讓比我咋,佢哋話吉之島做bb展時會有得買 ...

我好似係太子一間叫 "嬰兒東西" 既shop 度見過... 近花墟附近既...
不過無留意幾錢...

果間野全部都係日本野...
入到去花多眼亂呀... hehe...

首頁
12345...14

尾頁

跳至