自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章

都知道香港人有舖睇人被插被玩狂
如果話佢既節目係娛樂節目咁睇我不願置評
但阿so佢自己本人唔當係娛樂節目個下死丫麻....
連d小朋友都要被佢鬧到喊
佢一路話自己唔識煮野架...
一路就去踩其他食家.....

佢咁既作風....我真係唔buy...
自己咩料都無就去話人....

公爵府

好媽媽勳章

講得好
鬧到d細佬仔喊有咩用呢?
人地一心上黎整下野食開心下...就係都要鬧人..

我老爺講得仲絕...
"揸把刀都未識"

原帖由 vinyasa 於 09-1-12 21:54 發表
珠 璣 小 館 家 饌
反 面 教 材

電 視 節 目 除 了 娛 樂 , 同 時 也 把 資 訊 和 知 識 傳 給 大 眾 , 所 以 附 帶 了 教 育 的 作 用 。 往 往 播 放 的 電 影 、 片 集 、 笑 料 的 節 目 , 不 一 定 合 乎 風 化 , ...

公爵府

好媽媽勳章

我之前都有間唔中望下..八下佢搞咩鬼
但睇完小朋友個集之後,我就真係望都費事望....

我見個小朋友已經喊緊....
佢仲一未話人地....
仲要叫埋其他小朋友過黎睇...

掉返轉如果我係小朋友個媽咪,真係會幾唔開心下....

原帖由 莎莎莉莉 於 09-1-13 10:47 發表

吓, 如果就果集來講
我唔覺得佢真係鬧緊個細路喎
同埋佢後尾有鼓勵番佢再整多次
跟住整第二樣野, 個妹妹整得好, 阿 so都有讚佢喎

公爵府

好媽媽勳章

個集我有睇到落尾...
但無論佢之後讚返佢又好...
套戲出左街之後,返到學校,如果其他同學有睇既..
都會學阿so咁笑佢話佢lor....

可能佢剩係做個節目好簡單.
但有可能咁樣影響到個小朋友...

點都好...
我覺得佢唔應該咁樣話個小朋友....
就等於我地向街見到人地個小朋友做得唔啱,做得唔好
向佢唔影響其他人既情況下,
我地都唔會走埋去話人地個仔...
因為佢點唔好都好,都唔係我地既小朋友....

仲有,向我地大人眼中可能覺得係好小事
但向小朋友眼中可能對佢黎講已經係好大件事....
小朋友既感受係要從小朋友既角度既唸....

anyway...各有各睇法..
我只係好不恥佢個種鬧當飯食既行為...
就連小朋友都唔放過.....

原帖由 莎莎莉莉 於 09-1-13 11:18 發表

咁你有無睇埋後面呢?

呢件事, 呢度都有討論過
當時都好多人講, 其實係好小事, 唔明小妹妹做乜咁都喊一餐.....

首頁

尾頁

跳至