親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 2007 北海道賞花親子自由行

HelloKitty, 阿囝學校7月13號先開始放暑假,所以諗住14號出發,一共5大1小同行。你book車book左幾多日呀?

大宅

HelloKitty, 我地差唔多日子出發,可能到時有機會碰見。

大宅

HelloKitty, 我會坐CX direct flight ar。

係呀,如果諗住坐CX的話就快d打去訂位啦,事關我今日打開去CX順道問下,佢地話package位好多日都full左,有d日子連waitlist都冇添。

大宅

HelloKitty, 我訂左14號去25號返,共12日。我plan左星期一先駕車上富良野,我都怕星期日去會多人同塞車,諗住weekdays會小d人。係呢,你有冇check過札幌去登別係咪要3個鐘呀?

大宅

AE_bb and HelloKitty,

我book左Cottage Himawari,佢地confirm左有位,佢地覆得好快,尋晚send email, 今朝就收到reply。

大宅

HelloKitty, Cottage Himawari我book左16 July in, 18 July out住兩晚,你又book左邊日呀,有冇機會遇到呢?

Yanbb, 你快d打去CX Holidays啦,我朋友尋日打去book話好多日都full左。

大宅

HelloKitty, 咁我地好易相認,因為一定聽到阿媽叫"Cyrus"!!

AE_bb, 你book左幾多號呀?

我而家頭痛緊其他行程,由富良野落返函館果段經咩地方好,又想去登別睇企鵝巡遊,又想去二世古住下農莊,都唔知點揀好!

大宅

HelloKitty, 我今個weekend會finalise個行程,之後會post上o黎等大家幫我睇下順唔順路。

係呢,Cottage Himarai咁快full左!

有冇媽咪會去登別架?

大宅

Dear All,

尋晚同朋友傾過,暫定行程如下:

Day 1 (Sat) HK - Sapporo (住Sapporo)
Day 2 (Sun) Sapporo (住Sapporo)
Day 3 (Mon) Sapporo - 富良野 (住Cottage Himawari)
Day 4 (Tue) 富良野 (住Cottage Himawari)
Day 5 (Wed) 富良野 - 美瑛 (住美瑛)
Day 6 (Thur) 美瑛 - 旭川 - 登別 (住登別)
Day 7 (Fri) 登別 - 函館 (住函館)
Day 8 (Sat) 函館 (住函館)
Day 9 (Sun) 函館 - 洞爺 - 夕張 - 札幌 (住札幌)
Day 10 (Mon) 札幌 - 小樽 (住札幌)
Day 11(Tue) 札幌 (住札幌)
Day 12 (Wed) 札幌 - 香港

大家幫下眼睇下順唔順路,謝謝!

大宅

請問大家有冇plan到摘水果的行程呀?可否介紹下?

大宅

waisin and HelloKitty, 多謝你地的意見!我今個wekend會再同朋友相量多次點行,因為開車果個係阿仔契媽!

wouldbe, 唔使咁唔開心,富良野仲有好多Cottage架, weekend有時間再揀過啦!

大宅

請問大家玩富良野+美瑛+旭川計劃留幾多日呀?

大宅

AE_bb, 我幫你睇過由中富良野去旭川機場要1小時呀!因為Cottage Himawari係中富良野架。我諗你預一個鐘多d啦,或者你可以send email去Cottage問下。
AE_bb 寫道:
dear all,

我想問下大家知唔知如果由 cottage himawari 揸車去旭川機場大約要幾耐時間呀?

大宅

睇o黎大家都係預三至四日係富良野、美瑛。大家美瑛會去咩地方呀?會唔會行晒Patchwork Road and Panorama Road呀?

大宅

wouldbe, 佢地d英文係咁上下,我之前睇Cottage Himawari個confirmation都係估估下。

大宅

wouldbe, 可唔可以講下大尾督邊度呀?阿仔係日本摘過,佢好鐘意呀,如果香港有都想帶佢去玩下。

大宅

AE_bb, 唔好咁客氣,大家交換下資料,唔使找得咁辛苦。你坐幾點機落東京呀?你打算係邊度摘呀?我仲未開始找果園的資料呀。

大宅

HelloKitty, 千代田近邊呀?

我睇舊年去北海道的媽咪資料見到大橋摘cherry
大橋cherry farm

大宅

AE_bb, 我都唔清楚呀,要再睇清楚個map。
AE_bb 寫道:
cyrus

你謂果個好似近過我之前 post 出黎呢個
"迁櫻桃園(TEL: 0166-92-4482) 800YEN入園費任食" 係咪呀?

要唔要預約?[quote]
Cyrus 寫道:
HelloKitty, 千代田近邊呀?

我睇舊年去北海道的媽咪資料見到大橋摘cherry
大橋cherry farm
[/quote]

大宅

HelloKitty, 舊年有媽咪係美瑛住過呢間
Pension Jacatra

首頁

尾頁

跳至