跳至

首頁

尾頁

民房

今日真好係倦,但係我都末有信何時去簽約,如ivan d 資料,我諗我起碼15號打後lu,不過我都係覺得數到信先穏陣。

民房

另外我想知道如要買鐵閘去邊到買,多少$$$

民房

原文章由 cubixluk 於 08-3-29 09:08 發表
嘩 ! 合葵咁多街坊同一層既....... 3 個喎.... 真係開心..
早知我都揀合葵啦

應該咁講, 早知我吔夾定揀幾多樓, 到時一齊揀同一層啦... 哈哈 ...

其實如我有多d單位楝我都唔會楝合,因為每層多成10伙,一定嘈d,而且我本身中意百呢一座多d呀.

民房

我一陣都係會上去,因為約左d fd去玩 而且佢都想去買燈制,而今次如有時間我想睇下d門。

唉,點解仲末收到信

民房

另外我有一d問題想知,咁我地知道係邊日去簽時,係咪要即刻搞水電,點樣搞.....??? 定係房署o個邊會比資料我地,轉而家個地址就得啦,,?? 仲有乜野要係簽約之前之後要即刻搞呀...????

民房

我收到信,21號簽..

ivan..
我想問申請公共房屋聲明係要自己填左當日簽約時交去...?? 定之前填定,如之前填定,我真係唔太識填,因為當日我交表時(申請調遷),係帶哂d文件去叫職員敎我填,然後再返去簽齊名再交去,而上次填o個時,又要計好多數,又要計番之前某一個月d月份,其實而家呢份係咪又係咁填,如我真係唔識,可以問邊個呀,,

民房

原文章由 寶寶儀 於 08-4-16 13:08 發表
o_okeung,

我一陣收磚呀~~你有興趣上黎睇下!
你返唔返大陸買燈??
我d燈送左上新樓,你都可以睇下!!

好耐都無上來,不過我聽日會返去買磚,但其實我星期1先攞key, 但下一個星期我無時間上去,所以想明天想去先買磚,我想知道d磚要買多少,tks

民房

我只係1房單位少你一間房,你係咪度左呎先買呀,但我真係唔想浪費左1個星期,由於我係星期1先有key攞,但真係唔好彩,根住o個個星期唔得閒,所以我想買左先,如果買112塊,我諗我全部90塊應該啦.10塊做地腳線,你o個間運費點計呀..??
唔該哂。

民房

原文章由 寶寶儀 於 08-4-18 22:31 發表

咁你果間單位同wingci~一樣~咁又唔洗買90塊咁多~
我多你成間房~~

運費250元上香港~~
上樓就10蚊一箱~~
總共32箱~~

你諗住係14日免租期內囦入去住????mouth: mouth: ...

咁其實買幾塊呀,,,?? 地腳線又係點計....
唔係諗住可以咁快,咁arm下一個星期我老公又唔係香港,即係如果要買野要再等多一個星期,而我平時請假好煩,變左只得星期六日先可以上去。其實我都唔知裝修時間要幾耐。我想一個月左右可以搞掂,最好係5月尾。

首頁

尾頁

跳至