跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我B囡近日食奶好扭計~~一食奶就喊,唔肯食,如果俾個奶咀佢就可以平靜一陣,一俾支奶佢就喊,佢之前10分鐘就可以食完180ml,但依家有時食剩50-60ml,仲要食成個鐘...咁係唔係進入厭奶期吖?點算?

複式洋房

我個女明天就100日啦~~佢一日五餐之中梗有一餐食剩50-60ml,佢又係用條脷仔頂個奶咀出來,但一俾個安撫奶咀佢就照啜喎,一換返支奶俾佢就喊,好似個奶咀有針"桔"佢咁,堅持唔食~~
原帖由 wingchau721 於 09-1-26 13:31 發表
你個女幾大呀? 我個仲有10日就四個月大啦, 佢呢幾日都係咁, 佢之前又係食得好快, 唔駛10分鐘就可以飲晒180ml, 近幾日都係飲得100-140ml, 佢一夠就係咁用條利頂個奶咀出黎, 我都諗緊點解????? ...

複式洋房

我B囡未夠三個月之前都好好,一到三個月就差咗好多,打算今天開始試下小食多餐睇下work唔work先~~
原帖由 wingchau721 於 09-1-27 00:35 發表
其實我聽番你哋d情況, 我都覺得自己好好彩, b女飲奶算ok, 佢好少會拖長黎飲, 佢只會好心急, 一夠鐘肚餓就會好大聲喊, 一飲就好爽快, 佢唔可以飲一半掃風再飲, 係佢未飽之前你stop佢, 佢會發脾氣喊, 佢鍾意一口氣飲到 ...

複式洋房

本來諗住小食多餐,但...係唔work的,佢直情唔食,而家開返160ml俾佢就食晒,諗住臨瞓嗰餐開180ml俾佢啦,但佢又係食剩40-50ml,好似知道開多咗俾佢咁,今晚臨瞓嗰餐都係開返160ml,呀~~佢又10mins食晒喎~~真係吹佢唔脹~~~

複式洋房

吓?咁快出牙仔?佢三個幾月咋喎..不過佢近期好多口水,好似人哋出牙仔咁多,咁你個囡幾大呀?

原帖由 fion_always 於 09-1-31 11:09 發表
Hey, Ivy

我個囡都有你個囡既情況呀,你睇吓會唔會係你個囡出牙仔丫﹗原來我個囡就因為出牙仔,所以唔肯食奶,食咗一半仲不停大喊添呀﹗

首頁

尾頁

跳至