樓市動向

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章

yes ~ i like 觀瀾雅軒 very much
佢最大果個單位好似1400幾呎,
如果我有 6佰萬 budget, 我一定會買呢度

.....

原帖由 cw36 於 10-1-24 09:46 發表
你可以睇下觀瀾。雖然佢不是在巿中心(不過免費shuttle bus5分鐘就到巿中心/大學站),但間格真係好實用,廳大房大,環境真係好舒服。你睇過巿中心d盤,再去睇下e個盤,一比較之下你會好鐘意的。 ...

水晶宮

畀面勳章

我覺得星濤灣同海典灣差唔多, 都係唔太方便
下下靠shuttle bus or 巴士/小巴先過到去
市中心(新港城/海柏果頭)

.....

原帖由 ilovematthew 於 10-2-1 21:18 發表

我有個表妹住星濤, 7XX呎, 向海, 不過得兩房, 個廳都幾大, 會所都OK呀, 海典就7XX呎是 3 房的

水晶宮

畀面勳章

咁唔方便你都可以住到7年算好好忍耐力喎,
咁搬去邊呀 ? 都係馬鞍山區呀 ?

.....

原帖由 ilovematthew 於 10-2-2 10:15 發表

係呀, 所以我住咗海典灣7年, 都搬走呀

水晶宮

畀面勳章

哦 ~ 我家姐兩公婆都係住新港城4期3房
家陣d樓價同租金都升晒la, 我早幾年都租
過新港城4期細單位果時都係6000, 家陣
要成坐低7500 先租到

......

原帖由 ilovematthew 於 10-2-2 11:38 發表

上年11月尾買咗新港城3期的3房呀, 剛剛收樓, 而家裝修緊, 最快3月先可以搬入

水晶宮

畀面勳章

唉 ~ 有頭髮邊個想做辣喱吖, 如果買3房
首期起碼90萬啦, 兩房都最少60~70萬
錢又唔係搵得多又一個小朋友, 真係儲到
頭髮白都未儲到

.....

原帖由 ilovematthew 於 10-2-2 14:17 發表

水晶宮

畀面勳章

yes ~ 新港城5期海濤居都係四叔(恆基)嘅,
隔離雅濤局就係信和, 再過d迎濤灣先係華懋

....

原帖由 小柏媽媽 於 10-2-2 17:32 發表
唔係華懋, 好似係恆基 (唔sure)

首頁

尾頁

跳至