跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

AndyMah 發表於 12-6-21 18:33
我同你剛剛相反, 我當年去蕭小參觀, 校長比我好深印象佢係一個幾積極進取既人.
同埋都幾強調要入好既中學 ...

每間學校既校長都一定係咁講架啦.....要入好中學.....就要成績追得上....<<<(阿媽是女人)....
...不過....自己覺得朱小係仲谷過SIU 小....而校長自己都係覺朱小既校長係能幹過SIU 小果個....其實最重要係家校共融......如果邊一半都唔太共融的話...學校點谷 (但學生家長唔理..)...家長點進取 (但學校唔 SO 你)....咁姐係起唔到作用 啦............

男爵府

Qooie@@ 發表於 12-6-22 10:58
我都想問一下, 其實蕭小同朱小都是保記, 自然資源上應該相若,

但91網選校中, 朱小總是放前在蕭小一線? 可 ...
雖然係大家都係保記.....資源上應該相若......但都仲要睇下校長既積極度...老師既團結.....同家校既共融...好多方面的.........但事實.......朱小總是係咁多間既保小中之一哥........

男爵府

bb0826 發表於 12-6-25 16:15
是否功課多d,程度深d? 有人話蕭小老師比較惡,我怕女女驚咗老師

朱小有分精英班的....而蕭小係沒有的.........
至於蕭小老師比較惡......一D D 啦...但應該一個 NAUGHTY 會全班一齊受罰呀......

男爵府

Qooie@@ 發表於 12-6-26 11:51
如果北區, 大埔唔夠位, 要借埋沙田既位, 真係驚
事實條隊係咁排, 北區>大埔>沙田>大圍。。。。。。
沒有辦法, 大6 兒童到處都有, 沒有得選擇了。。。。。香港人。。。。

Qooie@@  mouth:  發表於 12-6-26 15:52

首頁

尾頁

跳至