婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

回覆樓主:

我應該剛剛更完。
因足一年冇再M come 。
更年期既期間。超級辛苦。
好多更年期情況都出現。
但好多人話。更年期完左頭兩年都有更年期既不適情況。只係比較少。
更年期間。一直睇中醫調理住。

而家覺得頭髮唔識點長咁。
成日好眼瞓。

瑪瑙宮

Rita 發表於 17-10-15 19:45
hihi,
在自由廣場,都有一個帖講更年期,睇完我先知道,會出現關節痛,我呢排全身大小關節都好酸痛:igiveu ...

更年期好多身體不適都會出現。但人人唔同情度。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

瑪瑙宮

bbkk707 發表於 17-10-19 23:56
更年期還有性生活嗎?會否dry?

呢樣問題好個人的。
我諗好多人。
有不同需要或唔需要。
唔關更唔更年期事。

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

瑪瑙宮

yoyolaw 發表於 18-7-29 18:32
請問你更咗幾多年?我剛開始已經覺得好辛苦,仲要45歲就黎

開始頭1年係勁覺唔舒服,
第2年習慣左會感覺好D,
而家已停晒經一年多。

瑪瑙宮

yoyolaw 發表於 18-7-29 19:06
咁好可以消失症狀,但呢D葯有冇副作用?是苛爾葯嗎?

有可能只是暫時推遲黎經!

瑪瑙宮

yoyolaw 發表於 18-7-29 18:55
我會成身覺得由裡面熱出黎,手心及腋下額頭有少少出汗,但腳板是凍的

潮熱。係會咁。

瑪瑙宮

yoyolaw 發表於 18-7-30 23:22
停哂經,仲有冇唔舒服嘅症狀?

會有少少,間中都會仲有潮熱同dd頭暈頭痛,但已比較輕微,同埋第一年既更年期係超辛苦,我個人感覺,所以一直有睇中醫調理住身體。

瑪瑙宮

yoyolaw 發表於 18-7-30 23:22
停哂經,仲有冇唔舒服嘅症狀?

好多停左經朋友話,停經過頭3年都仲會有更年期既不適情況。

首頁

尾頁

跳至