自由報料

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

peckykoo 發表於 21-11-9 21:25
鬼知咁多咩~
成日打電話比我老公講續約,

登記係邊個名先? 咁唔係登記人個名,講續約,都有得拗。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

瑪瑙宮

peckykoo 發表於 21-11-9 21:54
咪係囉 真係越諗越5底

個鄉音女人就講,我們係用左1x年舊客戶,仲話個價錢好底,因有1000M

咁講,你都識講,登記人係你老公,但跟進是你,即是不是你老公本人話續約啦,係你話續約嘛!你可以叫你老公打番電話去,話乜唔係當事人先傾到續約既咩?其他人可以代表當事人續約既咩?咁如果係咁,求其搵個人,有當事人既個人需要資料,咪可續約,講唔通囉。

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

瑪瑙宮

ChammyMAMA 發表於 21-11-13 21:18
今日又收到續約電話,update下先~$135/100m,2年約,今個月續送迪士尼channel

但都貴啊!職員有問我,有冇小朋友睇迪士尼,通常係舊片,網上都睇到,我話唔使,我家全是大人。咁你有冇答應啊?

瑪瑙宮

maymay88 發表於 21-11-14 03:31
send 完 cut form ,好快收到經理電話,巳用靚價續左,唔該哂你

幾靚價?贈品?

瑪瑙宮

mini37 發表於 21-11-14 18:05
最近續左平均$138/月 1000m 2年約

1000M呢個價,都ok。

瑪瑙宮

kmko 發表於 21-11-14 15:39
昨天收續約電話,私樓 1000m ,Disney+ ,mytv,$600home+coupon+家居保險,5G 20GB一年,$269
送好多野,但比 ...

唔使急,你等到再靚價先,而家簽2年約,唔好簽3年咁耐。

瑪瑙宮

kmko 發表於 21-11-14 15:39
昨天收續約電話,私樓 1000m ,Disney+ ,mytv,$600home+coupon+家居保險,5G 20GB一年,$269
送好多野,但比 ...

簽3年約,個個月收多你成80蚊,3年變相收多你就黎3000蚊,即係你自己買番貴plan入面既野,唔化算。

瑪瑙宮

kmko 發表於 21-11-14 22:52

首先:600蚊home+要網上買野,可能價錢,仲貴左其他超市,又未必一定有野岩買,

電視睇Disney 又唔一定要睇,網上大把卡通片睇,呢兩樣都可以唔要,

家居保險又唔一定要買佢,
仲有話送一年5G 20GB,
去鴨寮街,買張(鴨聊佳)年卡,儲值卡,都係90蚊至100蚊,仲要有50GB,2000分鐘通話,用足1年。
120蚊仲有70GB,點都抵過佢。
以上冇用既唔需要,減到個月費PLAN平先續約。

瑪瑙宮

maymay88 發表於 21-11-15 01:04

每月119 2年約, 13至18個月免費, 包家居電話、lDD、mytv ...

都抵。ok。
我都係一樣所有野冇變,但佢地送個3M濾水器比我。
我就128蚊1個月,但第1個月至6個月只交9蚊,為起上黎99蚊1個月,都包埋家居電話,IDD,MYTV SUPER, 送2次WIFI 蛋,但我冇用過,去旅行買漫遊數據好過,方便。,唔使煩,而家2年約,之前我係交175蚊1個月的,仲要之前3年約。

瑪瑙宮

kmko 發表於 21-11-14 23:32
我諗佢5G 20GB係每月,因為佢叫我睇吓有冇電話no要轉過去

用開冇乜野,手機就通常唔轉台,最緊要減月費,其他唔需要,要黎都冇用。

瑪瑙宮

purple8262 發表於 21-11-15 14:50
岩岩收到電話,我下年4月到期,佢開$129簽3年約,仲話比人地平左一倍,當我傻既咩
...

咪理佢地,慢慢好價先,遲下send cut form,佢地就會比靚價你,出面競爭大,價錢貴,真係令願轉台,佢地要留客就要比出面平,新客有平,舊客冇平,有冇攪錯。

瑪瑙宮

pat89 發表於 21-12-4 15:07
1000m? Tks

100m,
1000m價錢可能貴少少。

瑪瑙宮

skylarkhk 發表於 21-12-4 20:39
回覆 moonlight9198 的帖子

請問是否私樓可以OFFER 呢個價

最好問番你住果區既私樓jm,是否可以呢個offer。不同區不同私樓都有唔同。

瑪瑙宮

chunwcm 發表於 22-2-11 14:28
我啱啱打來100M 及家居電話,話唔會再有人打來比offers, 叫我珍惜續約機會,重話人地點解會有咁多野送,係 ...

咁你send 左cut form先,咪知佢地會唔會再打比你 。

瑪瑙宮

chunwcm 發表於 22-2-11 14:28
我啱啱打來100M 及家居電話,話唔會再有人打來比offers, 叫我珍惜續約機會,重話人地點解會有咁多野送,係 ...

我已講左我有齊咁多野,所以send cut form 先,佢地驚過你,你唔續約佢地少個客,而家隨時炒人,佢實留住你呢個客,放心。

瑪瑙宮

chunwcm 發表於 22-2-11 18:10
我有要求呀,佢地話cut form要夠60日先肯比我。等頭先再email要求佢地比我cut form
...

係去門市,要佢地即同你入電腦send cit form 比你,咁就快靚正。或者打電話hotline 要佢地即時send cut form 比你,你send email 比佢地,佢地就慢慢睇,慢慢攪,可能唔攪。

我果次係去門市,睇住個職員幫我入資料send email cutform比我,邊使話60日,明點你。

瑪瑙宮

麟媽媽 發表於 22-2-4 16:06
請問你哋cut咗香港寬頻之後,使唔使歸還個myTV Super既機頂盒?

一定要,唔係收你個盒費用。

瑪瑙宮

satanail 發表於 22-2-11 14:49
我續約價100M + myTVsuper + 固網電話 + 0030 IDD 30MINS + home plus $100
$145.....

你講既我以上有晒,仲有個3M瀘水器送。

瑪瑙宮

麟媽媽 發表於 22-2-4 22:04
佢會email俾你,有條link開左之後,form入面佢已經default了內容,你印出嚟之後就簽番個名,我自己交去HKB ...

我冇印出黎,直情響email度寫cut 唔續約,佢地第2日就即打電話比我。

瑪瑙宮

hihihappy 發表於 22-2-24 18:02
請問妳糸到期前幾時cut?

到期2個月前

首頁

尾頁

跳至