跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

好媽媽勳章

報到~~

大宅

好媽媽勳章

我都係買薑醋卷俾奶奶派俾人...因為我知道佢一定整得好難食...唔想人受苦...hehe

所以上個星期打黎話幫我地整薑醋...老公已經一口reject左佢了...哈哈

大宅

好媽媽勳章

原帖由 solar123 於 09-11-20 10:58 發表
我諗我reject 唔到我奶奶喇… 因為佢已經準備左三十幾個大玻璃樽o係度... 正一留黎煲醋….
亞B 係佢第一個孫… 我都唔知佢煲得掂唔掂..

...

我地唔reject唔得...因為真係怕佢整左出黎..食唔落口呀...唔想佢浪費精神同埋我地既金錢...所以買...係最好既解決方法

大宅

好媽媽勳章

原帖由 yenyenBB 於 09-11-20 12:09 發表
其實...我o向屋企log-in唔到淘寶....一 log-in 即hang哂機...問過淘寶hk o個邊既人....話係IE version 問題...

之前...叫哂救命...c6都話無乎...(唔肯幫我整)

尋日我再求佢....佢仲話我買咁cheap既野俾小b用...
我 ...

咁有咩推介貨呀 :D

大宅

好媽媽勳章

原帖由 solar123 於 09-11-20 12:11 發表
Eeeeee, 咁要去國貨公司睇望望.
或者要”先下手為強”, 買左佢先

唔該曬你呀

其實百X個D都有...唔洗專登去國貨公司搵 :loveliness:

大宅

好媽媽勳章

頭先惠氏打黎關心完...有媽咪袋送

大宅

好媽媽勳章

原帖由 ahnick 於 09-11-23 10:35 發表
尋日去咗新城市行街
見到art deco啲床超靚
不過超貴

反而去荷花睇到啲床又唔係太貴
如果有金卡都係$1500-$1800左右已經幾靚

我都睇中左佢地放係門口個張...但要$8,800...好貴呀

大宅

好媽媽勳章

我想問...去JUSCO買野...邊日可以有2個95折呀

大宅

好媽媽勳章

我好鐘意呢個呀...有無人會再訂呀?

http://item.taobao.com/auction/i ... 8fc67&x_id=0db2

大宅

好媽媽勳章

另外...minimoto既野我會試下訂呢間

http://shop35162028.taobao.com/

因為我見佢有竹纖個隻毛巾...唔同size都有

大宅

好媽媽勳章

原帖由 carmen_sach 於 09-12-3 15:24 發表

千趣会迪士尼尿垫(加厚款) 中号(100*70CM) 超令

嗯...我係度諗...係唔係都要買張放係床肉面呢? 所以又想買張大d既

大宅

好媽媽勳章

原帖由 poly610 於 09-12-3 15:23 發表
點解有包被送 佢上次打來,我主動提出要包被,佢話只係可以安排袋
佢公司真係有D亂,昨日另一個職員打來話今日送貨來, 問係什麼,原本又係黑色袋,我話上星期五已經收到,可唔可以要蝴蝶袋,佢只係話唔好意思弄錯 ...

我個袋..仲未有聲氣bor...打左黎話送...咁耐都未有courier電話

大宅

好媽媽勳章

原帖由 happymama2009 於 09-12-3 15:28 發表
我想問下, 尿墊要預幾多條先夠?

我見有D係專FOR車用, 細條D, 有無用?

嘿嘿...我都係新手黎...我都想知呀...我睇番人地d post就話...臨生前自己都要買一張放係自已張床度...怕會穿水時...整濕個床肉...所以我會買張大d既...之後用完就放係bb床度用...另外買張mini 既...出街換片用

大宅

好媽媽勳章

http://item.taobao.com/auction/i ... 0f7db18f85b3aa2.htm

仲有...我見有cc樂既紗巾...都好想要

大宅

好媽媽勳章

原帖由 happymama2009 於 09-12-3 15:46 發表
CC樂的紗巾比一般個D貴咁多既?係咪真係正好多?

唔係bor...呢個十條裝黎...平均係$2.70...minimoto個隻平均都要$3.00一條...same size 30 cm x 30 cm...我見奶粉會個d都係送呢個size既...我都係訂呢個size

大宅

好媽媽勳章

原帖由 teacats 於 09-12-3 15:59 發表
其實唔使尊登一張FOR mama 用, 你用完冇穿水的話咪比阿b 用, 若真係穿水咪洗乾淨又係比阿b 用囉

阿b 係屋企用可以大張小小都ok, 如分開出街家用咪一張細d, 因為出面d 育嬰室都冇咁大位置比你放咁大張, 通常都係fit ...

我都諗住係咁..一物兩用..我會ORDER一張最大既同一張最細既...HEHE

大宅

好媽媽勳章

原帖由 carmen_sach 於 09-12-3 17:29 發表

我想訂ar, 但我都買咗其他野
只訂1張 比多30蚊運費唔抵

你住邊架...其實如果你一張既...我可以幫你訂埋...不過...我係怕交收麻煩...同埋我訂親TB既野...都係送去老公大陸既廠度架...再叫佢拎返HK..所以次次運費都好平...睇下我有無野再係個度訂先...因為又真係無咩心水貨品岩

大宅

好媽媽勳章

原帖由 橫濱女 於 09-12-3 17:45 發表
床仔都要舖,會5會好焗,bb背仔咪好熱?

要架...一陣佢漏左尿....咪仲麻煩

大宅

好媽媽勳章

原帖由 carmen_sach 於 09-12-3 18:12 發表

我住九龍, 紅磡 /TST交收我都好方便..或者边到就你?

你去吾去19/12個母乳講助呀?

咁好啦...我下個星期會訂的了....你PM我啦...我怕我到時唔記得左...我暫時會CONFIRM去講座...希望老公到時會陪我去

大宅

好媽媽勳章

原帖由 solar123 於 09-12-3 18:16 發表
開正我個飯!
Mother-ease呢個我做曬功課架喇 XDD
睇下你諗住全部用環保片定part time (間唔中咁用), 佢有好多package 裝圍起上黎抵好多架
研究過, recommend 你買organic 既one size. 由newborn 著到界片 ...

你樣樣都有研究架...快D去FACEBOOK開唔同既TOPIC...教下我地呢D新手點揀

首頁
12345...7

尾頁

跳至