親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

annsochan 發表於 23-5-5 00:57
落機直去京都先嘅JM,你哋會唔會買定Haruka呢?定係去到先去counter買?

我有買定,自助機換飛
如果你會買pass, 某d pass包埋坐haruka

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

seaheart88 發表於 23-5-5 09:33
太耐冇去有啲模糊

我想問吓點樣劃位?

我岩岩1月去完,有買pass, 亦有單買haruka車飛

睇你想玩邊度大阪京都邊度,我嗰時有去天橋立就買關西廣域5日pass, 包埋新幹線去岡山

如果純粹大阪京都附近就有另外1個關西地區pass

而家拎飛同劃位都可以自助機搞掂

珍珠宮

seaheart88 發表於 23-5-5 09:46
我諗住京都去三日大阪市區去三日。。咁我應該唔使買wide pass。。。我成日驚去京都嗰來回兩程畫唔到位。。 ...

去程我遇上大風雪haruka停駛,好轉折地先到京都

回程就即時買haruka車票,因為岩岩有車,拎完車飛已經趕唔切劃位,但自由席都有位坐,所以京都來回應該唔怕冇位

珍珠宮

seaheart88 發表於 23-5-5 09:51
希望到時OK啦

我11月尾出發。。。。希望冇颱風有冇突然天氣大變化

你睇紅葉?我都諗緊好唔好獨遊,你咩時間出發?咁早都係估,我想11月23或24日

但京都酒店貴左勁多,我1月新年去4人房都係$600,之後見2人房起碼$1000

珍珠宮

seaheart88 發表於 23-5-5 09:58
我11月26-12月1

貴呀。。因為我想住喺京都站近啲。。。都要23,000円一晚。。。都有啲好平嘅,不過遠離車 ...

我可能hold左酒店再慢慢考慮

我去的話會全程住京都,1月去左8日都係全程住京都,1月去完好鐘意京都

珍珠宮

seaheart88 發表於 23-5-5 10:01
Hold了。。。

你就一定係出埋機票架啦!早排見hke大阪特價,有我心儀日子,都係千幾,但諗清楚先,獨遊要克服自己瞓嘅心理關口,我好怕

珍珠宮

seaheart88 發表於 23-5-5 10:04
出左啦

我最希望兌換到出年三月下旬嘅東京機票

肯定冇啦,櫻花季

我等緊買但未出

珍珠宮

seaheart88 發表於 23-5-5 10:06
疫情後,我就唔知

疫情前,我成日都兌換到喎

復活節紅日喎,紅日除非last minute否則會換到日本機票?

珍珠宮

seaheart88 發表於 23-5-5 10:09
我想去嘅日子係三月20-22號出發。。。3月30號咁上下就返喎。。。復活節好似係三月30?
...

29/3

珍珠宮

seaheart88 發表於 23-5-5 10:15
咁都有機會㗎我覺得其實總之20號出到發之後去一個星期就足以睇到櫻花喺東京。。。會遇到滿開。。 ...

疫情前有年復活節去,係4月頭先滿開,好難估

珍珠宮

babytt2 發表於 23-5-5 12:15
復活節去,青森掃落去,一定中

冇咁多假

珍珠宮

babytt2 發表於 23-5-5 14:55
去日本要多幾日先好玩

出年復活節得7日,今年8月就會去17日

珍珠宮

babytt2 發表於 23-5-6 08:52
17日正呀,去邊

北海道+東京

首頁

尾頁

跳至